Wil jij weten wat je moet doen bij ongevallen die het gevolg zijn van overmatig gebruik van drank en/of drugs ?

Het komt regelmatig voor dat mensen zich niet goed voelen na het gebruik van drank of drugs. Ze verliezen de controle over hun lichaam en geest en weten niet meer wat er met ze gebeurt. Met de juiste hulpverlening kun je verdere angsten, onrust of erger voorkomen. Wil jij weten wat je moet doen bij ongevallen die het gevolg zijn van overmatig gebruik van drank en/of drugs? Volg dan de cursus EHBO bij Drank en Drugsongevallen en leer hoe je slachtoffers de juiste hulp kan bieden.

Wat leer ik?

Om de juiste hulp te kunnen verlenen, is het in eerste instantie belangrijk dat je meer weet over de verschillende middelen en het effect hiervan. Het gaat niet zozeer om het middel dat iemand heeft ingenomen, veel belangrijker is dat je weet welke problemen daarna kunnen optreden. Dit komt allemaal samen in de cursus EHBO bij Drank en Drugsongevallen. 

De online theorie

Je start de cursus met de online theorie. Deze theorie duurt gemiddeld één uur. Je leert hier meer over de verschillende middelen. Als je de theorie met een goed resultaat hebt afgerond, mag je deelnemen aan de praktijksessie. 

De workshop

Tijdens een praktijksessie van drie uur laat de instructeur aan de hand van de middelenkoffer zien wat de meest voorkomende middelen zijn. Met speciale brillen kunnen cursisten ervaren wat het effect van deze middelen is. Na een goed verloop van de praktijksessie ontvangt de cursist het Rode Kruis bewijs van deelname ‘EHBDD’ en een mini-gids

Kom samen met je vrienden! Volg de cursus niet alleen, maar doe het samen met je vrienden! Iedere cursist dient zich echter apart in te schrijven omdat het bewijs van deelname op naam komt te staan. Ben je met meer dan 8 personen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (085) 487 89 00 voor een offerte op maat.