In deze module leer je alles over mobiliteit en hoe jij de persoon die je verzorgt hierbij ondersteunt.

Niet iedereen kan zich zomaar verplaatsen. Wat betekent het voor iemand als hij zich niet kan verplaatsen? Welke hulpmiddelen zijn er om de mobiliteit te vergroten? Hoe kun jij iemand helpen die niet zo mobiel is? Dat leer je in deze module van 1 uur. Mobiliteit is een module van de online cursus Zorg voor wie je lief is.

Inhoud

Een zorgvrager kan moeite hebben met verplaatsen. Hij is verminderd mobiel of zelfs helemaal niet mobiel. Iemand die verminderd mobiel of niet mobiel is, kan zichzelf niet altijd goed kan verzorgen. Hij kan jouw hulp dan goed gebruiken. In de module Mobiliteit leer je meer over hoe je veilig en gezond kan werken.

Risico's
Een verminderde mobiliteit en bedlegerigheid brengen risico’s met zich mee. Je leert in deze cursus meer over wat de gevolgen hiervan zijn. Daarnaast krijg je informatie over de risico's van doorligplekken en hoe je het risico hierop kunt verkleinen.

Hulpmiddelen
Om de risico's van een verminderde mobiliteit te verkleinen, help je de zorgvrager met bewegen en verplaatsen. Soms kan een simpel hulpmiddel helpen om makkelijker te bewegen. In de cursus leer je meer over welke hulpmiddelen daarbij kunnen helpen.

Rolstoel
In de cursus wordt aandacht besteed aan de rolstoel. Je leert meer over de onderdelen van een rolstoel en welke verschillende rolstoelen er zijn.

Start nu jouw cursus

Zorg voor wie je lief is | Mobiliteit