In deze module leer je alles over hoe je de persoon die jij verzorgt helpt met zijn of haar persoonlijke verzorging.

Niet iedereen kan zichzelf goed verzorgen, soms heeft iemand hulp nodig. Hoe kun je de zorgvrager helpen met zijn persoonlijke verzorging? Wat valt er allemaal onder persoonlijke verzorging en waar moet je op letten als je iemand hier bij helpt? Je leert het allemaal in deze online cursus Persoonlijke verzorging, de eerste module van de online cursus Zorg voor wie je lief is. Persoonlijke verzorging is een onderdeel die je in 1 uur doorloopt.

De inhoud

In deze module leer je meer over de veelvoorkomende zorgtaken rondom de persoonlijke verzorging van iemand anders. Je leert meer over de persoonlijke verzorging als je voor iemand anders zorgt. Onderwerpen die aan bod komen zijn: de ander wassen, mondverzorging en toiletgang.

De ander wassen
Je krijgt informatie over waar je op moet letten vóórdat je de ander gaat wassen, hoe je veilig werkt, waar je op moet letten als je iemand onder de douche zet, wat smetvlekken zijn en hoe je de ander wast aan de wastafel of in bed.

Mondverzorging
In de cursus leer je hoe belangrijk goede mondverzorging is, welke problemen het kan opleveren als de mondverzorging niet goed is en waar je op moet letten bij de mondverzorging van een ander.

Toiletgang
Is zelfstandige toiletgang niet meer mogelijk? Je leert in de cursus meer over de hulpmiddelen die genoeg zijn voor de ander om toch zelf naar het toilet te kunnen. Daarnaast krijg je informatie aangereikt over wat je moet doen als iemand incontinent is.

Start nu jouw cursus

Zorg voor wie je lief is