Wintertijd

Categorie:
Winter
Tags:
Tips Winter Wintertijd
Leestijd: 2 min

De donkere dagen beginnen nu echt. De klok gaat een uur achteruit en we kunnen een uur extra slapen. Het wordt in de ochtend beetje bij beetje eerder licht, maar het is in de avond ook weer eerder donker. Tijd om te controleren of al je fietslampjes het nog doen en je dus veilig over straat kunt. Met deze 5 wintertijd tips kom jij de tijd wel door. Lees snel verder!

1. Ezelsbrug 
Veel mensen weten dat er iets met de klok gebeurt als de winter of zomertijd in gaat. De vraag is echter altijd; gaat de klok nu voor of achteruit? In het najaar (achter in het jaar), gaat de klok achteruit. In het voorjaar (voor in het jaar), gaat de klok vooruit. Nu weten we in ieder geval welke kant we de klok op moeten draaien.

2. Bereid je voor op de wintertijd
Het verzetten van de klok is een aanslag op je biologische klok. Sommige mensen hebben extra tijd nodig om te wennen aan de nieuwe tijd. Je kunt een aantal dagen van tevoren al beginnen met steeds een kwartier later naar bed gaan en wanneer de wintertijd is ingegaan op een normale tijd op te staan.

3. Zorg voor veel licht in de ochtend
Doe zodra je wakker bent de gordijnen open. De dag is dan gelijk begonnen en je kunt de verleiding van nog even in bed blijven liggen beter weerstaan. Hoe langer je blijft liggen, hoe meer je ritme wordt verstoord en dat helpt niet mee om moeiteloos de wintertijd door te komen.

4.  Gebruik een wekker met licht
Heb jij last van wakker worden tijdens de wintertijd? Een lichtwekker kan je uitkomst bieden. De opkomst van de zon wordt op een zo’n natuurlijke manier nagebootst, waardoor je op een fijne manier wakker wordt.

5. Houd je lichaam in beweging
Bewegen is altijd goed voor je en in de winter kun je er extra baat bij hebben. Door te bewegen maak je endorfine aan, waardoor je je energieker voelt en beter de dag doorkomt.