In deze cursus leer je acuut levensreddend handelen. Daarnaast doe je kennis op over brandbestrijding, ontruiming en communicatie in een bedrijf.

Deze cursus bestaat uit een 4-6 uur durende online theorie en een 4 uur durende praktijksessie bij jou in de buurt. Tijdens deze cursus worden medewerkers voorbereidt op verschillende incidenten die zich op de werkvloer kunnen voordoen.

De online theorie

In de online theorie worden de achtergronden en de wettelijke kaders van bedrijfshulpverlening behandeld. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: reanimatie en het gebruik van de AED, brandbestrijding, ontruiming, communicatie en alarmering.

De praktijksessie

Aan de hand van praktijkoefeningen worden de cursisten in staat gesteld situaties in te schatten en te handelen volgens de juiste procedure. Een cursist leert onder andere goed communiceren bij incidenten, een beginnende brand beperken en blussen en een gebouw te ontruimen. Ook leert een cursist meer over het verlenen van eerste hulp en het herkennen en behandelen van letsels.

BHV praktijklocaties door heel Nederland

De BHV praktijksessies zijn op meer dan 40 locaties door heel Nederland te volgen. Bij de aankoop van een cursus BHV Basis heb je zelf de keuze om wel of niet direct een locatie voor de praktijksessie te selecteren.

Voor wie?

De cursus BHV Basis is bedoeld voor alle bedrijfshulpverleners. Voor deze cursus is geen vooropleiding noodzakelijk.

BHV-certificaat

Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt de cursist een persoonsgebonden BHV-certificaat. Alle praktijksessies van de cursus BHV Basis worden verzorgd door speciaal geschoolde BHV-instructeurs.

De inhoud van onze online theorie voldoet aan eindtermen NIBHV, eindtermen Het Oranje Kruis, Richtlijnen Nederlandse Reanimatie Raad en NEN 4000.

Start nu jouw cursus

BHV

Wat leer ik?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

AED bedienen
Ernstige bloedingen
Reanimatie volwassene
Brand en explosie
Veiligheidshouding
Rautek
Blussen met de poederblusser
Blussen koolstofdioxide
Wat te doen bij brand
Alarmering- en communicatiemiddelen