Leer reanimeren en hoe je eerste hulp verleent bij grote en kleine letsels door middel van online theorie en een praktijksessie.

Op zoek naar een HERHALINGSCURSUS EHBO bij volwassenen? Klik op inschrijven en kies in stap 2 voor de herhaling!

De cursus ‘EHBO bij Volwassenen’ start met een gedeelte online theorie. Deze online theorie volg je zelfstandig in gemiddeld 4-6 uur. Deze leerstof leert je meer over handelen in ernstige situaties, waarbij reanimeren en het gebruik van een AED nodig kunnen zijn. Daarnaast leer je wat je moet doen bij minder erge situaties waarbij jou adequate handelen het verschil kan maken. Als je de online theorie helemaal hebt afgerond, kan je meedoen met de praktijksessie. Dit is een 4 uur durende sessie waarin je aan de slag gaat met je EHBO-vaardigheden.

Let op! Je kunt kiezen uit het Livis certificaat en een certificaat 'Levensreddend handelen' van Het Oranje Kruis. Heb je een erkend certificaat nodig? Kies dan voor het certificaat van Het Oranje Kruis. Heb je een EHBO-cursus met Livis certificaat aangeschaft en heb je toch een certificaat van Het Oranje Kruis nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice, voordat je naar de praktijksessie gaat. Na het volgen van de praktijksessie is het niet meer mogelijk om een certificaat van Het Oranje Kruis aan te vragen.

Vergoeding door zorgverzekeraars

De EHBO-cursussen via Livis worden vergoedt door een groot deel van de zorgverzekeraars.  Zo'n vergoeding kan wel oplopen tot zo'n 100 procent Benieuwd naar jouw vergoeding? Check het eenvoudig via onze website.

De online theorie

De cursus ‘EHBO bij Volwassenen’ start met een gedeelte online theorie. Als je de cursus hebt gekocht, maak je direct een eigen account aan. In je persoonlijk account kan je de online theorie vinden en meteen starten.

De online theorie heeft 14 hoofdstukken die je in gemiddeld 4 tot 6 uur doorloopt. Natuurlijk hoef je de online theorie niet in één keer af te ronden. Je kan tussendoor even uitloggen of iets anders doen. Het systeem houdt bij waar jij bent gebleven. 

Aan het einde van de online theorie volgt een eindtoets. Dit is een toets met 50 vragen over EHBO. Om je bewijs van deelname aan de theorie te behalen moet je 80 procent van de vragen goed hebben. Als je de eindtoets hebt behaald, mag je deelnemen aan de praktijksessie.

De praktijksessie

Als je de eindtoets succesvol hebt afgerond, is het tijd om je EHBO-kennis in de praktijk te toetsen. Tijdens de praktijksessie ga je onder begeleiding van een instructeur aan de slag met belangrijke EHBO-vaardigheden. Je leert reanimeren, een AED gebruiken, wonden verbinden en diverse andere EHBO-handelingen.

De praktijksessie kan je direct inplannen als je de online theorie koopt. Wil je liever eerst je online theorie afronden? Dat kan natuurlijk ook. Je kan gewoon via je persoonlijk account een praktijksessie inplannen.

Wat leer ik?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

Ademhaling controleren
AED bedienen
Belangrijke punten
Beroerte
Bewustzijn controleren
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Buikpijn
Eerste hulp bij amputaties
Elektriciteitsletsels
Epileptische aanval
Ernstige bloedingen
Flauwte
Hartklachten
Hoofdpijn
Inhoud verbanddoos
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Koorts en koortsstuipen
Luchtwegbelemmering
Misselijkheid en braken
Oogletsel
Prioriteiten bij EHBO
Reanimatie volwassene
Schedel- en hersenletsel
Shock
Stikken
Vergiftiging
Verslikken
Vitale functies

Beoordeling (9)

5
5
4
3
2
1
Jaimy
10 maanden geleden
Herhalingscursus gekocht en online theorie alvast gemaakt! Blijft een fijne cursus. Nu op naar de praktijksessie welke hopelijk snel weer gevolgd kan worden.
Johan
1 jaar geleden
Fijn dat de Corona regels zo goed worden nageleefd bij de praktijksessie. Zo kun je toch nog je EHBO cursus volgen, complimenten!!!
Sarah
1 jaar geleden
Na een heftige ervaring besloten om een EHBO cursus bij Livis te volgen, beste keuze ooit. Nu kan ik zelfverzekerd iemand helpen in nood.
T. Vos
1 jaar geleden
Fijne online theorie, goede praktijktraining. Ik kan er weer even tegenaan!
Jelle P.
1 jaar geleden
Fijne combinatie van thuisstudie en praktijk op locatie, aanrader!
Peter
1 jaar geleden
Fijne praktijktraining. Instructeur erg kundig.
J. Houthoff
2 jaar geleden
Duidelijke theorie, sterke praktijk.
Klaas Bouman
2 jaar geleden
Zeer goed!
Wim
2 jaar geleden
Ik heb de cursus prima ervaren, veel geleerd!