Leer meer over communicatietechnieken die jij kunt toepassen als kraamverzorgende.

In de kraamzorg is de kwaliteit van de zorg afhankelijk van het contact en de relatie met de kraamvrouw, haar gezin en andere zorgprofessionals. Het is essentieel om te begrijpen welke vragen je wanneer moet stellen, hoe je advies kunt geven en welke gesprekstechnieken je kunt toepassen.

Cursusinhoud


De cursus begint met online theorie, gevolgd door een praktijksessie die verdieping biedt op de behandelde theorie. De praktijksessie vindt plaats in een ontspannen setting, waar je samen met andere kraamverzorgenden oefent op de benodigde vaardigheden. We gaan aan de slag met feedback geven en ontvangen, kwaliteiten benoemen en motiverende gespreksvoering.

De cursus richt zich op de volgende leerdoelen en competenties:
• Begeleiden van een zorgvrager
• Geven van voorlichting, advies en instructies
• Verstrekken van informatie en voorlichting
• Aansluiten op de zorgvraag

Afronding


De online theorie rond je af door een voldoende te scoren op de eindtoets. Als je dit gedeelte hebt afgerond, dan kun je deelnemen aan één van de praktijksessies bij jou in de buurt. Bij het voltooien van deze cursus ontvang je 7 scholingspunten.

Erkende opleider voor de kraamzorg

Livis heeft een ruim aanbod van cursussen voor de kraamzorg, geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). Hierdoor ben je verzekerd van kwalitatieve en geaccrediteerde scholing.
Onze cursus 'Communicatie in de kraamzorg' is geaccrediteerd en daarmee ontvang 7 scholingspunten in categorie C (norm 2023) of B (norm 2019).

Schrijf je nu in!

Bij Livis staan we klaar om je te ondersteunen en te voorzien van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt in je rol als kraamverzorgende. Schrijf je vandaag nog in via ons registratieformulier onder vermelding van je KCKZ-nummer en versterk je communicatievaardigheden.


Na aankoop van de cursus heb je 3 maanden om de cursus af te ronden. Meer informatie over de voorwaarden van onze scholingen vind je in onze algemene voorwaarden.
Neem contact met ons op voor meer informatie. We zijn bereikbaar via telefoon: 010 - 42 30 600 en e-mail: klantenservice@livis.nl en online chat via livis.nl