In deze e-learning leer je meer over het belang van borst- en kunstvoeding en de eventuele uitdagingen rondom het voeden van een baby.

Kennis van voedingsmethoden is essentieel voor het bieden van optimale zorg aan de kraamvrouw en de pasgeborene. Deze elearning behandelt de voordelen van borstvoeding, maar ook het belang van individuele keuzes. Je leert hoe jij als kraamverzorgende een waardevolle rol kunt vervullen in het ondersteunen en begeleiden van ouders bij dit belangrijke onderwerp.

Cursusinhoud

Tijdens de cursus leer je geschikte voorlichtingsmaterialen, hulpmiddelen en instructiematerialen te kiezen die passen bij het onderwerp en de doelgroep. Deze elearning biedt inzicht in de essentie van borst- en kunstvoeding, behandelt mogelijke uitdagingen rondom het voeden van een baby. De cursus is ontwikkeld in samenwerking met lactatiekundigen.

De cursus richt zich op de volgende leerdoelen en competenties:

  • Kennis over het belang en de waardevolle eigenschappen van borstvoeding
  • Kennis over het gebruik van kunstvoeding
  • Kennis over de anatomie en fysiologie van de borst
  • Kennis over de verschillende manieren van voeden van de baby
  • Kennis over uitdagingen rondom het voeden van het kind
  • Kennis over het effect van medicatie en ziekte op borstvoeding

Afronding

Deze elearning rond je af door een voldoende te scoren op de eindtoets. Bij het voltooien van deze cursus ontvang je 5 scholingspunten.

Erkende opleider voor de kraamzorg

Livis heeft een ruim aanbod van cursussen voor de kraamzorg, geaccrediteerd door het Kenniscentrum Kraamzorg (KCKZ). Hierdoor ben je verzekerd van kwalitatieve en geaccrediteerde scholing. 

Onze online cursus ‘Borst- en kunstvoeding’ is geaccrediteerd en daarmee ontvang je 5 scholingspunten in categorie B (norm 2023) of 2,5 scholingspunt in categorie A en 2,5 scholingspunt in categorie C (norm 2019).

Schrijf je nu in!

Bij Livis staan we klaar om je te ondersteunen en te voorzien van de kennis en vaardigheden die je nodig hebt in je rol als kraamverzorgende. Schrijf je vandaag nog in via ons registratieformulier onder vermelding van je KCKZ-nummer.

Na aankoop van de cursus heb je 3 maanden om de cursus af te ronden. Meer informatie over de voorwaarden van onze scholingen vind je in onze algemene voorwaarden.

Neem contact met ons op voor meer informatie. We zijn bereikbaar via telefoon: 010 - 42 30 600 en e-mail: klantenservice@livis.nl of online chat via livis.nl.

 

Start nu jouw cursus

Online cursus Eerste hulp aan Kinderen