In deze combicursus EHBO en BHV leer je acuut levensreddend handelen, reanimeren, een AED gebruiken, ontruimen, brand bestrijden en nog veel meer. Deze cursus is speciaal gemaakt voor kinderdagverblijven, BSO’s en scholen.

De cursus BHV Kinderopvang bestaat uit de cursus 'EHBO bij Baby's en Kinderen' en de module Brand & Ontruimen. De cursus voldoet aan de gestelde eisen wet IKK. Opgeleid voor het certificaat van Livis.

Over de cursus

Deze cursus bereidt pedagogische medewerkers van kinderdagverblijven en scholen voor op verschillende incidenten die zich kunnen voordoen.

De cursus bestaat uit een 6 tot 8 uur durende online theorie en een 6 uur durende praktijksessie op eigen locatie of op een locatie van Livis. Het is ook mogelijk om de cursus op twee verschillende momenten te volgen.

Cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen

In de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ wordt de cursist opgeleid voor een 2-jarig certificaat van Livis en voldoet hiermee volledig aan de nieuwe gestelde eisen van de wet IKK. Het gedeelte ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ bestaat uit online theorie (4-6 uur) en een praktijksessie (6,5 uur).

De cursist wordt met de online theorie voorbereid op (ernstige) ongevallen, zoals een verdrinking, een onderkoeling of een insectenbeet. Daarnaast leert de cursist te handelen bij veel voorkomende ongelukken in en rondom huis, zoals een snijwond, een bloedneus of het verwijderen van een teek.

In de praktijksessie toetst de cursist zijn vaardigheden. In de praktijk leren ze reanimeren, een AED gebruiken en verband aanleggen. Ook leert de cursist te handelen bij een verstikking en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in geval van nood.  

Module BHV Brand & Ontruiming

De module ‘BHV Brand & Ontruiming’ bestaat uit een online theorie (2-4 uur) en een praktijksessie (2 uur).

In de online theorie leert de cursist meer over het vergroten van de veiligheid in een gebouw en het acuut levensreddend handelen in geval van een brand of andere ernstige calamiteiten. 

Tijdens de praktijksessie oefent de cursist brandbestrijding en ontruiming. Hierbij wordt rekening gehouden met situaties waar kinderen aanwezig zijn. Aan de hand van praktijkoefeningen wordt de cursist in staat gesteld situaties in te schatten en te handelen volgens de juiste procedure.

De voordelen van een cursus EHBO + BHV

✓ Voldoet aan de gestelde eisen wet IKK

✓ Je hoeft geen aparte EHBO en BHV cursus meer te plannen

✓ De online theorie is in eigen tempo te volgen en op elk device

Voor wie?

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor pedagogische medewerkers in de kinderopvang, BSO en op basisscholen. Voor deze cursus is geen vooropleiding noodzakelijk.

Certificaat

Na het afronden van de cursus ontvangen de cursisten het officiële Livis certificaat. Het Livis certificaat voldoet volledig aan de gestelde wettelijke eisen en staat genoemd op de referentielijst met erkende EHBO-certificaten. Dit certificaat is twee jaar geldig.

Offerte op maat

Neem contact op met Livis en ontvang een offerte op maat voor de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen met BHV Kinderopvang’. Afhankelijk van het aantal medewerkers, ontvang je een all-in groepstarief.

Wat leer ik?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

Actieve bloedingen
AED bedienen
Allergische reactie
Amputaties
Astma en benauwdheid
Belangrijke punten
Bevriezing
Bijen/wespensteek
Bijt- en krabwonden
Bloedneus
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Buikpijn
Diarree
Doorslikken vreemd voorwerp
Elektriciteitsletsels
Epileptische aanval
Flauwte
Hoofdpijn
Inhoud verbanddoos
Kiespijn
Kindermishandeling
Kleine beknelling
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Koorts en koortsstuipen
Kwallensteek
Medicijnen in de badkamer
Misselijkheid en braken
Onderkoeling
Oogletsel
Oorpijn
Oververhitting
Preventie en risico's
Prioriteiten bij EHBO
Reanimatie kind
Reanimatie volwassene
Reanimatie zuigeling
Shock
Splinter verwijderen
Steken en beten
Stikken
Tandletsel
Tekenbeet
Verdrinking
Vergiftiging
Verslikken
Vitale functies
Voorwerp in neus of oor
Voorbereiding op noodsituaties
Brand en explosie
Bedrijfsnoodplan
Blussen met de poederblusser
Blussen met de brandslang
Blussen koolstofdioxide
Blussen met een branddeken (persoon en vlam in de pan)
Waarom wordt een bedrijf ontruimd
Taken van bedrijfshulpverlening
Hoe meldt u een incident
Vluchtroutes
Wat te doen bij brand
Hoe kan brand ontstaan
Alarmering- en communicatiemiddelen

Ons aanbod op maat?
Neem vrijblijvend contact op. Stuur een e-mail naar zakelijk@livis.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.