In deze module leer je alles op het gebied van brand en ontruimen binnen een kinderdagverblijf, BSO of school. Je leert levensreddend handelen bij volwassenen; zoals met reanimeren en het gebruik maken van een AED.

Deze module is speciaal gemaakt voor kinderdagverblijven, BSO’s en scholen die al een geldig EHBO bij Baby’s en Kinderen certificaat hebben. Met deze module kan jij in een korte tijd jouw EHBO-cursus upgraden tot een BHV-Kinderopvang certificaat.

Deze module bestaat uit een 2-4 uur durende online theorie en een 2 uur durende praktijksessie op locatie naar wens en bereidt medewerkers van kinderdagverblijven en scholen voor op verschillende incidenten die zich kunnen voordoen.

De online theorie

In het theoriegedeelte van de cursus wordt ingegaan op de achtergronden en de wettelijke kaders van bedrijfshulpverlening. In de online theorie worden de volgende onderwerpen behandeld: acuut levensreddend handelen inclusief reanimatie en het gebruik van de AED, brandbestrijding, ontruiming, communicatie en alarmering.

De praktijksessie

Aan de hand van praktijkoefeningen worden de cursisten in staat gesteld situaties in te schatten en te handelen volgens de juiste procedure. De cursisten leren de veiligheid van een gebouw te vergroten. Ze leren een beginnende brand te beperken en te bestrijden, een gebouw te ontruimen met kinderen en adequaat te communiceren bij een incident.

Voor wie?

Deze module is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang, BSO en op basisscholen. Voor deze cursus moet je in het bezit zijn van een geldig EHBO certificaat.

BHV certificaat

Op het moment dat je beiden deze module en de cursus EHBO bij Baby's en Kinderen succesvol hebt afgerond, dan ontvang je een persoonsgebonden BHV-certificaat. 

Ben je nog niet in bezit van een EHBO bij Baby's en Kinderen diploma en wil je wel graag een BHV-certificaat behalen? Dan kun je ook de volledige BHV Kinderopvang cursus volgen (bestaande uit deze module én de cursus EHBO bij Baby's en Kinderen). 

De inhoud van de online theorie voldoet aan eindtermen NIBHV, eindtermen Het Oranje Kruis, Richtlijnen Nederlandse Reanimatie Raad en NEN 4000 en alle praktijksessies worden verzorgd door speciaal geschoolde BHV-instructeurs.

Offerte op maat

Neem contact op met Livis en ontvang een offerte op maat. Je betaalt één all-in groepstarief. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Ons aanbod op maat?
Neem vrijblijvend contact op. Stuur een e-mail naar zakelijk@livis.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.