In deze e-learning leer je hoe je de kraamvrouw tijdens de partus begeleidt en wat je moet doen als problemen zich voordoen.

Een goede begeleiding van de kraamverzorgende aan het kraamgezin is belangrijk. Je kunt zo het gezin een vliegende start en vertrouwen over het ouderschap geven. Het is prettig om te weten wat je taken en verantwoordelijkheden zijn en hoe je op de juiste manier handelt bij een partus. Daarnaast leer je theorie die je kunt gebruiken bij de instructie en voorlichting aan de kersvers ouders. De e-learning Fysiologie en pathologie van de baring leert jou als kraamverzorgende hoe je ouders helpt en begeleiding geeft tijdens de baring en hoe je de verloskundige moet ondersteunen hierin. In 2 hoofdstukken leer je over de fysiologie en pathologie.

Deze cursus is volledig online. Je verdiept je in de ondersteuning tijdens de baring, de baringsfasen en de problemen die zich per baringsfase kunnen voordoen. De cursus is gericht op het aanleren van kennis en het opfrissen van kennis die je al hebt geleerd tijdens je opleiding. Na succesvolle afronding ontvang je 4 accreditatiepunten.

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de kraamzorg en specifiek voor de kraamverzorgenden.  

Leerdoel KCKZ

De cursist toont aan kennis te hebben over partusassistentie, problemen tijdens de partus en de taken en verantwoordelijkheid van de kraamverzorgende tijdens de partus.

Competenties

Je hebt na deze cursus de volgende competenties:

  • Kennis van de partus en partusproblemen
  • Kennis van de taak en verantwoordelijkheid van de kraamverzorgende
  • Vaardigheid om de partus te ondersteunen

Schrijf jij je in voor deze e-learning? Vul op het registratieformulier je KCKZ-nummer in voor een snelle verwerking van je accreditatiepunten.  
LET OP! Belangrijk! Rond de cursus af binnen 3 maanden na aankoop 

KCKZ accreditatietermijn

Accreditatietermijn 2019-2023:
4 punten in categorie 'A' 
Accreditatietermijn 2023-2027:
3,5 punt Categorie B - Verdieping inhoudelijke kennis Kraamzorg
0,5 punt Categorie C - Ondersteunde vakkennis

 

Annulering 

Voordat je de cursus aanschaft, wijzen we je graag op de algemene voorwaarden.

Start nu jouw cursus

Online cursus Fysiologie en pathologie van de baring