Leer zelfverzekerd eerste hulp verlenen bij vaak voorkomende ongelukken bij baby's en kinderen en leer meer over de veilige hechting tussen de ouder en het kind.

Op zoek naar een herhalingscursus Combicursus EHBO Baby's en Kinderen + Veilige hechting tussen Ouder en Kind? Klik op 'Direct inschrijven' en kies in stap 2 voor de herhaling. 

Wat leer ik?

Tijdens de cursus EHBO Baby’s & kinderen leer je onder andere:

 • Eerste hulp verlenen volgens de ABCDE-methode 
 • Zelfverzekerd handelen bij ongevallen en noodsituaties 
 • Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren 
 • Behandelen van grote en kleine letsels, van breuk tot bloedneus 
 • Reanimeren (met een AED) bij baby’s en kinderen 
 • Eerste hulp verlenen bij levensbedreigende situaties 

Tijdens de cursus Veilige hechting tussen Ouder en Kind leer je meer over:

 • De ontwikkeling van een kind
 • Hechting
 • Tips voor een veilige hechting
 • Factoren die de hechting beïnvloeden
 • Hechting met een ouder broertje of zusje

E-learning

De cursus EHBO Baby’s en Kinderen + Veilige hechting tussen Ouder en Kind start met een e-learning. Deze volg je zelfstandig in gemiddeld 5-7 uur voor beide cursussen. Je hoeft de e-learning niet in één keer af te ronden, je kunt namelijk beginnen en stoppen wanneer je wilt. Ons systeem houdt bij waar je bent gebleven. Aan het einde volgt er een eindtoets. Als jij 80% van deze vragen goed hebt beantwoord mag je deelnemen aan de praktijksessie.

In de e-learning leer je met interactieve scenario’s. Op deze manier oefen je alvast met realistische situaties. Zo leert de cursus jou om adequaat en zelfverzekerd te kunnen handelen in geval van nood. Daarnaast kan je de lesstof afstemmen op jouw ervaringsniveau, waardoor je jouw tijd optimaal besteedt.

Praktijksessie

Na het afronden van de e-learning volg je de praktijksessie op één van de 200 locaties in Nederland. Onze ervaren trainers verzorgen een dynamische en interactieve praktijksessie waarbij jij in 4 uur jouw EHBO-vaardigheden traint. Dit is hét moment om jouw EHBO-kennis in de praktijk te brengen.

Het Livis-certificaat

Na het succesvol afronden van de e-learning en de praktijksessie ontvang je het Livis-certificaat. Je kunt bij stap 1 tijdens je bestelling voor een meerprijs ook de keuze maken voor het Oranje Kruis-certificaat Levensreddend Handelen. Heb je vragen over de certificering? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Wordt jouw cursus vergoed?

80% van aanmeldingen voor een EHBO-cursus bij Livis wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden de cursus zelfs voor 100%. Ben je benieuwd of jij jouw EHBO-cursus ook gratis volgt vanuit je aanvullende zorgverzekering? Doe dan de vergoedingscheck.

Start nu jouw cursus

 

EHBO bij Baby's en Kinderen + Herken kinderziekten

Beoordeling (8)

5
5
4
3
2
1
Daniëlle
2 jaar geleden
EHBO bij Baby's en Kinderen was goed te volgen; de combinatie online en praktijk vond ik prettig. Door de opgefriste basiskennis verliep de praktijksessie vlot, overzichtelijk en duidelijk.
M. Schouten
2 jaar geleden
Goede online theorie en een goede praktijkles die de werkelijkheid en echte situaties benadrukt. Fijne nieuwe ABCDE methode, alles was zeer actueel.
Maartje van Donselaar
2 jaar geleden
Mooie duidelijke theorie, fijne en goede instructeur. Hij gaf veel ruimte om te oefenen met casussen. Top!
M. Pruim
2 jaar geleden
Prima opleidingen, erg leerzaam.
Karin Sandner
2 jaar geleden
Ik heb de cursus als leerrijk ervaren en ik ben weer helemaal op de hoogte van ongevallen en eerste hulp verlenen in noodsituaties.
Nora Aarts
2 jaar geleden
Ik vond de cursus heel erg leerzaam.
Sinja van Lieshout
2 jaar geleden
Prettige ervaring met Livis, goede uitleg.
Susan
3 jaar geleden
Goede en fijne cursus voor een nieuwe ouder. Veel van opgestoken en ik weet nu hoe te handelen in noodsituaties.