Leer in deze e-learning meer over vaak voorkomende (ernstige) allergieën en wat je moet doen bij een anafylactische shock.

Wist je dat in Nederland ongeveer 25% van de bevolking een vorm van allergie heeft? Niet iedereen heeft last van een ernstige allergie, een allergie kan gelukkig ook heel mild zijn. Wanneer een allergie ernstig is, kan deze zelfs levensgevaarlijk zijn. Weet jij hoe je jezelf of een ander kan helpen bij een ernstige allergische reactie?

Volg nu de e-learning Ernstige allergie en leer wat jij moet doen als iemand een anafylactische shock krijgt.

Over de cursus

Ernstige allergie is een e-learning van ongeveer 1 uur. De cursus is opgedeeld in 4 hoofdstukken en waarin theorie en oefenvragen elkaar afwisselen. Je rondt de cursus af door alle hoofdstukken te doorlopen. Na het doorlopen van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Dit zijn de 4 hoofdstukken van de cursus:

  1. Wat is een allergie?
  2. Welke soorten allergie zijn er?
  3. Wat gebeurt er bij een allergische reactie?
  4. Eerste hulp bij een anafylactische shock

Wat is een allergie?

Wat is een allergie precies? In dit hoofdstuk ontdek je wat een allergie inhoudt.

Welke soorten allergie zijn er?

Denk je bij allergie alleen aan hooikoorts? Dit is inderdaad een vorm van een allergie, maar niet de enige. In de e-learning onderscheiden we 6 verschillende soorten allergieën. In dit hoofdstuk leer je welke soorten allergieën er zijn en wat deze precies inhouden.

Wat gebeurt er bij een allergische reactie?

Niezen en proesten zijn inderdaad symptomen van een allergie, maar met allergie gebeurt er veel meer in je lichaam. In dit hoofdstuk leer jij wat er in je lichaam gebeurt als je allergisch bent.

Eerste hulp bij een anafylactische shock

Bij een ernstige allergische reactie kan het slachtoffer een anafylactische shock ervaren, dit kan levensbedreigend zijn. In dit hoofdstuk leer je hoe je het slachtoffer de juiste hulp kan bieden. 

Start nu jouw cursus

Online cursus Ernstige allergie

 

Prima opleidingen, erg leerzaam! M. Pruim