Doe kennis op over EHBO én kinderziekten. Combicursus met online theorie en een praktijksessie. Opgeleid voor het certificaat van Het Oranje Kruis.

De cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen + Herken Kinderziekten’ combineert de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ met de online cursus ‘Herken Kinderziekten’. Na aankoop van deze combicursus staan twee online cursussen voor je klaar: EHBO en Herken Kinderziekten. Voor het doorlopen van de online theorie heb je zo’n 6 tot 9 uur nodig. In de online theorie van de EHBO-cursus leer je bijvoorbeeld meer over reanimatie, letsels, verslikking, verstikking en wonden. In de online theorie van de cursus ‘Herken Kinderziekten’ leer je meer over de veel voorkomende kinderziekten, hoe je een kinderziekte herkent en wat je moet doen. De EHBO-cursus sluit je af met een praktijksessie. Tijdens de praktijksessie ga je aan de slag met verschillende EHBO-handelingen, zoals reanimatie en gebruik van de AED. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus tot wel 100 procent. Via onze website kan je eenvoudig checken of je een vergoeding ontvangt voor het volgen van een EHBO-cursus.

De voordelen

Theorie is ondersteund met beeld, geluid en quizvragen

- Foto’s en video’s over het verlenen van eerste hulp is prettig. Je krijgt daardoor beter beeld bij hoe je een handeling uitvoert. Daarom is de online theorie voorzien van mooi en duidelijk beeldmateriaal.
- De online theorie beschikt over een voorleesstem. Deze kan je per onderdeel aan- of uitzetten.
- De hoofdstukken hebben in de online theorie verschillende quizvragen. Deze quizvragen kom je in ieder hoofdstuk tegen. Hiermee kan je op een leuke en simpele wijze je EHBO-kennis checken.

Te volgen op computer, tablet en mobiel

De online theorie kan je volgen waar en wanneer je wilt. Of je nu liever via je mobiel, tablet of computer leert, het kan allemaal.
 

Praktijksessies door heel Nederland

We hebben meer dan 200 locaties in heel Nederland voor de EHBO-praktijksessies. 
 

Toegang tot naslagwerk

Livis geeft je een jaar lang toegang tot de online theorie. Ben je tussendoor iets vergeten of wil je bepaalde onderdelen nog een keer doornemen.

De online theorie

Bij Livis kan je vandaag al starten met je cursus. Na de aankoop van de herhalingscursus staat meteen de online theorie voor je klaar. Deze vind je in je persoonlijke account. Om de online theorie van EHBO en Herken Kinderziekten te doorlopen heb je zo’n 6 tot 9 uur nodig. Je kan tussendoor gewoon even stoppen met de online theorie. Er wordt voor jou bijgehouden waar je bent gebleven. Ga je verder met de online theorie?  Dan ga je verder op het punt waar jij was gestopt.
 

Eerste hulp aan baby’s en kinderen (4-6 uur)

In 13 hoofdstukken leer je meer over eerste hulp aan kinderen. Je leert bijvoorbeeld meer over reanimatie, het gebruik van een AED, de 4 stappen van EHBO, brandwonden, shock, verslikking en verstikking en bloedingen. Na het afronden van de online theorie van de EHBO-cursus volgt een eindtoets. Deze eindtoets bevat 50 vragen. Om deel te mogen nemen aan de praktijksessie, moet je minimaal 80 procent van de vragen goed hebben beantwoord.

Herken Kinderziekten (2-3 uur)

De online cursus ‘Herken Kinderziekten’ heeft 6 hoofdstukken. In deze cursus leer je bijvoorbeeld meer over hoe een kind ziek wordt, wat veelvoorkomende kinderziekten zijn en wat je kunt doen als een kind een kinderziekte heeft.

De praktijksessie

Als je de eindtoets van de EHBO-cursus succesvol hebt afgerond en de online theorie goed in je hoofd hebt zitten, dan is het moment aangebroken om deel te nemen aan de praktijksessie. In 4 uur oefen je jouw EHBO-skills. Onder begeleiding van een trainer leer je een baby/kind reanimeren en laat je zien wat jij weet op het gebied van EHBO. Het slagingspercentage ligt op 99%. De praktijksessie kan je meteen inplannen, maar dat mag ook als je de online theorie hebt afgerond. De praktijksessie plan je in via je persoonlijke account of bovenaan deze pagina als je ingelogd bent.

Vergoeding voor EHBO-cursus

Zo'n 80 procent van de zorgverzekeraars vergoedt een EHBO-cursus tot wel 100 procent. Ben je benieuwd naar jouw vergoeding?

Wat leer ik?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

AED bedienen
Allergische reactie
Bijen/wespensteek
Bloedingen
Bloedneus
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Doorslikken vreemd voorwerp
Elektriciteitsletsels
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Koorts en koortsstuipen
Oogletsel
Oorpijn
Reanimatie kind
Shock
Splinter verwijderen
Stikken
Tandletsel
Verdrinking
Vergiftiging
Verslikken
Voorwerp in neus of oor