Leer reanimeren en eerste hulp verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij volwassenen. Volg de online theorie en een praktijksessie bij jou in de buurt. Leer daarnaast meer over eerste hulp verlenen aan sporters en ontdek hoe je de meest voorkomende sportletsels behandelt.

* Wil jij een herhalingscursus EHBO bij Volwassenen en Eerste hulp aan Sporters volgen? Klik dan op inschrijven en kies in stap 2 voor de herhaling.

Vernieuwde cursus

Onze cursus EHBO bij Volwassenen is vernieuwd! In de cursus EHBO bij Volwassenen leer jij hoe je zelfverzekerd hulp kunt bieden in geval van nood. Wij maken gebruik van de bekende ABCDE-methode. Deze methode leert je om bij een ongeval of noodsituatie volgens een gestructureerde aanpak te handelen. Daarnaast is de cursus verdiepender en zijn de online animaties interactief.

Livis biedt met deze cursus een innovatieve vorm van onderwijs aan en heeft extra aandacht besteed aan het leren volgens jouw eigen leerpad. Zo geeft een gedeelte van de online theorie de mogelijkheid om bij goed beantwoorde vragen sneller door de cursus heen te lopen. Eerder opgedane ervaring wordt hiermee beloond! Daarnaast kan je in de cursus starten met de onderwerpen die jij op dat moment interessant vindt, wat de cursus een stuk dynamischer maakt. De cursus sluit uiteraard ook aan op alle nieuwe Nederlandse Richtlijnen Eerste Hulp.

Daarnaast leer jij bij de cursus Eerste hulp aan Sporters alles over sportblessures en hoe je deze het best kunt behandelen. Tijdens deze combi-cursus wordt jij opgeleid om het verschil te kunnen maken met eerste hulp voor volwassenen en op het sportveld.

Wat leer je tijdens deze combi-cursus?

Tijdens de cursus leer je onder andere:

  • Eerste hulp verlenen volgens de ABCDE-methode
  • Zelfverzekerd handelen bij ongelukken en bij noodsituaties
  • Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren
  • Behandelen van grote en kleine letsels, van breuk tot bloedneus
  • Reanimeren (met een AED) bij volwassenen
  • Eerste hulp verlenen bij levensbedreigende situaties 
  • Communiceren tijdens een ongeval 
  • Eerste hulp verlenen aan sporters

Online theorie

De combi-cursus start met een online theorie. Deze online theorie volg je zelfstandig in gemiddeld 4-6 uur en bestaat uit twee delen (EHBO voor Volwassenen en Eerste hulp aan Sporters). Je hoeft de online theorie niet in één keer af te ronden, je kunt namelijk beginnen en stoppen wanneer je wilt. Ons systeem houdt bij waar je bent gebleven. Aan het einde van de online theorie volgt er een eindtoets. Als jij 80% van deze vragen goed hebt beantwoord mag je deelnemen aan de praktijksessie.

In de online theorie wordt gewerkt met interactieve scenario’s. Op deze manier oefen je alvast met realistische situaties. Zo leert de cursus jou om adequaat en zelfverzekerd te kunnen handelen in geval van nood. Daarnaast kan je de lesstof afstemmen op jouw ervaringsniveau, waardoor jij jouw tijd optimaal besteedt!

Praktijk training

Nadat je de online training succesvol hebt afgerond kan jij een praktijksessie plannen op één van de 200 locaties in Nederland. Onze vaardige instructeurs verzorgen een dynamische en interactieve praktijksessie waarbij jij in 3,5 uur jouw EHBO-vaardigheden traint. Dit is hét moment om jouw EHBO-kennis in de praktijk te toetsen. Zo maken we de stap naar het dagelijks leven zo klein mogelijk. Op deze manier kan jij in geval van nood zelfverzekerd en met de benodigde kennis handelen.

Het Livis certificaat

Na het succesvol afronden van de online theorie en de praktijktraining ontvang jij een erkend Livis certificaat. Je kunt daarnaast ook voor een meerprijs het Oranje Kruis certificaat aanvragen. Heb jij vragen over de certificering? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Wordt jouw cursus vergoed?

Wist jij dat ongeveer 80% van de EHBO-cursussen bij Livis wordt vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars? Sommige verzekeraars vergoeden de cursus zelfs voor 100%. Wil jij graag weten of jouw EHBO cursus ook wordt vergoed? Doe dan de vergoedingscheck!

Wat leer ik?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

Actieve bloedingen
Ademhaling controleren
AED bedienen
Belangrijke punten
Beroerte
Bewustzijn controleren
Bloedingen
Bloedneus
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Buikpijn
Eerste hulp bij amputaties
Elektriciteitsletsels
Epileptische aanval
Ernstige bloedingen
Flauwte
Hartklachten
Hoofdpijn
Inhoud verbanddoos
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Koorts en koortsstuipen
Luchtwegbelemmering
Misselijkheid en braken
Onderkoeling
Oogletsel
Oververhitting
Prioriteiten bij EHBO
Reanimatie volwassene
Schedel- en hersenletsel
Shock
Stikken
Tandletsel
Vergiftiging
Verslikken
Vitale functies
Voorwerp in neus of oor
Wonddrukverband
Wondsnelverband
Gebroken neus
Oorletsel
Schaafwond
Snijwond
Spierkramp

Beoordeling (2)

5
5
4
3
2
1
Sophie Janssen
7 maanden geleden
Professionele cursus!
Saskia Assink
1 jaar geleden
Kennis en vaardigheden in EHBO en reanimeren, nuttig, geeft mij vertrouwen tijdens het werken in mijn praktijk als NEI therapeut.