De cursus EHBO bij Volwassenen en een extra online cursus Eerste hulp aan Sporters waarin je de meest voorkomende sportletsels leert behandelen. De cursus is inclusief Het Oranje Kruis certificaat.

Op zoek naar een HERHALINGSCURSUS EHBO bij volwassenen? Klik op inschrijven en kies in stap 2 voor de herhaling!

De cursus EHBO bij Volwassenen en een extra online cursus Eerste hulp aan sporters waarin je de meest voorkomende sportletsels leert behandelen. De cursus is inclusief Het Oranje Kruis certificaat.

De cursus 'EHBO bij Volwassenen + Eerste hulp aan sporters' bestaat uit een 4 tot 6 uur durende online theorie en een 4 uur durende praktijksessie bij jou in de buurt. Daarnaast ontvang je de online cursus 'Eerste hulp bij sportongevallen'. Na succesvolle afronding van de EHBO-cursus ben je opgeleid tot Het Oranje Kruis certificaat 'Levensreddend handelen'.

De online theorie

De online theorie bestaat uit twee delen; de online theorie van 'EHBO bij Volwassenen' en de theorie van onze online cursus 'Eerste hulp bij sportongevallen'. De online theorie volg je thuis in je eigen tijd, achter je computer of met je tablet op de bank. In de online theorie van 'EHBO bij Volwassenen' leer je meer over het gebruik van een AED, het behandelen van de meest voorkomende letsels in en om het huis en wat te doen in ernstige noodsituaties. In de online cursus 'Eerste hulp bij sportongevallen' leer je meer over het behandelen van blessures en andere sportletsels.

De praktijksessie

Na het afronden van de online theorie van de EHBO-cursus mag je deelnemen aan de praktijksessie. In deze sessie oefen je reanimatie, het aanleggen van een verband, wat je moet doen bij een verstikking of een verslikking en over hoe je om moet gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. Het slagingspercentage ligt op 99%. Wanneer je de cursus 'EHBO voor Volwassenen' met een positief resultaat hebt afgerond, ben je opgeleid tot Het Oranje Kruis certificaat. Het duurt ongeveer een week voor het certificaat klaarstaat in je persoonlijk account.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Zo'n 80 procent van de zorgverzekeraars vergoedt een EHBO-cursus tot wel 100 procent! Check hier of ook jouw zorgverzekering de EHBO-cursus vergoedt.

Praktijksessies door heel Nederland

De praktijksessies zijn op meer dan 200 locaties door heel Nederland te volgen. Bij de aankoop van een cursus heb je zelf de keuze om wel of niet direct een locatie voor de praktijksessie te selecteren.

Wat leer ik?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

Actieve bloedingen
Ademhaling controleren
AED bedienen
Belangrijke punten
Beroerte
Bewustzijn controleren
Bloedingen
Bloedneus
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Buikpijn
Eerste hulp bij amputaties
Elektriciteitsletsels
Epileptische aanval
Ernstige bloedingen
Flauwte
Hartklachten
Hoofdpijn
Inhoud verbanddoos
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Koorts en koortsstuipen
Luchtwegbelemmering
Misselijkheid en braken
Onderkoeling
Oogletsel
Oververhitting
Prioriteiten bij EHBO
Reanimatie volwassene
Schedel- en hersenletsel
Shock
Stikken
Tandletsel
Vergiftiging
Verslikken
Vitale functies
Voorwerp in neus of oor
Wonddrukverband
Wondsnelverband
Gebroken neus
Oorletsel
Schaafwond
Snijwond
Spierkramp