Doe kennis op over EHBO én kinderziekten. Combicursus met e-learning en een praktijksessie. Leer reanimeren en eerste hulp verlenen bij veelvoorkomende ongelukken bij baby's en kinderen.

Wil jij een herhalingscursus Combicursus EHBO voor Gastouders + Herken Kinderziekten volgen? Klik dan op inschrijven en kies in stap 2 voor de herhaling.

E-learning

De cursus EHBO voor Gastouders + Herken Kinderziekten start met een e-learning. Deze volg je zelfstandig in gemiddeld 6-9 uur voor beide cursussen. Je hoeft de e-learning niet in één keer af te ronden, je kunt beginnen en stoppen wanneer je wilt. Ons systeem houdt bij waar je bent gebleven. Aan het einde volgt er een eindtoets. Als jij 80% van deze vragen in het gedeelte EHBO bij Baby’s en Kinderen goed hebt beantwoord mag je deelnemen aan de praktijksessie.

In de e-learning leer je met interactieve scenario’s. Op deze manier oefen je alvast met realistische situaties. Zo leert de cursus jou om adequaat en zelfverzekerd te kunnen handelen in geval van nood. Daarnaast kan je de lesstof afstemmen op jouw ervaringsniveau, waardoor je jouw tijd optimaal besteedt.

Praktijksessie

Na het afronden van de e-learning volg je de praktijksessie op één van de 200 locaties in Nederland. Onze ervaren trainers verzorgen een dynamische en interactieve praktijksessie waarbij jij in 3,5 uur jouw EHBO-vaardigheden traint. Dit is hét moment om jouw EHBO-kennis in de praktijk te brengen.

Het Livis-certificaat

Na het succesvol afronden van de e-learning en de praktijksessie ontvang je het Livis-certificaat. Je kunt bij stap 1 tijdens je bestelling voor een meerprijs ook de keuze maken voor het Oranje Kruis-certificaat Levensreddend Handelen. Heb jij vragen over de certificering? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Wordt jouw cursus vergoed?

Wist jij dat ongeveer 80% van de EHBO-cursussen bij Livis wordt vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars? Sommige verzekeraars vergoeden de cursus zelfs voor 100%. Wil jij graag weten of jouw EHBO cursus ook wordt vergoed? Doe dan de vergoedingscheck.

Start nu jouw cursus

EHBO voor Gastouders + online cursus Herken Kinderziekten

Wat leer ik?

Tijdens de cursus EHBO bij Baby’s & kinderen leer je onder meer: 

  • Eerste hulp verlenen volgens de ABCDE-methode 
  • Zelfverzekerd handelen bij ongelukken en noodsituaties 
  • Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren 
  • Behandelen van grote en kleine letsels, van breuk tot bloedneus 
  • Reanimeren (met een AED) bij baby’s en kinderen 
  • Eerste hulp verlenen bij levensbedreigende situaties  
  • Voorkomen van specifieke letsels bij baby’s & kinderen 

Beoordeling (4)

5
5
4
3
2
1
Heleen
2 jaar geleden
Theorie was goed te doen en de praktijk vulde dat uitstekend aan. We hadden ook een prima begeleidster!
Jacqueline
2 jaar geleden
Zeer interessant en erg duidelijk.
Marij Holthuijsen
2 jaar geleden
De cursus was zeer leerzaam. Heel goede ervaren en vriendelijke cursusleider.
P. Hukema
2 jaar geleden
Goede kennis van zaken en professionele mensen. Ria is een erg leuke vrouw die alles duidelijk uitlegt en je goed begeleidt