Leer reanimeren en eerste hulp verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij volwassenen. Leer daarnaast meer over belangrijke onderwerpen die van toepassing zijn voor jou als mantelzorger.

Draag jij zorg voor de ander? Dan is deze combicursus geschikt voor jou. De combideal bestaat uit de cursus Levensreddend handelen bij Volwassenen én de cursus Zorg voor wie je lief is waarin je meer leert over de zorg dragen voor een ander. Na succesvolle afronding van de cursus ben je opgeleid tot het certificaat 'Levensreddend handelen' van Het Oranje Kruis.

Levensreddend handelen bij Volwassenen

In de cursus Levensreddend handelen bij Volwassenen leer je hoe je eerste hulp kan verlenen bij de meest voorkomende ongelukken en ongelukjes in- en rond het huis. 

E-learning

In cursus Levensreddend handelen bij Volwassenen volg je eerst de e-learning. Deze duurt gemiddeld 4 tot 6 uur kan je gewoon thuis achter je computer of op de tablet volgen. De theorie wordt ondersteund door tekst, video en een voorleesstem welke je zelf aan of uit kan zetten.

De e-learning bestaat uit verschillende hoofdstukken. Ieder hoofdstuk behandelt een onderwerp, waaronder vitale functies, brandwonden, bloedingen en shock, reanimatie, brandwonden, vergiftiging en wondverzorging. Ieder hoofdstuk sluit af met een toets, zodat je kan testen of je de theorie goed tot je genomen hebt.

De e-learning eindigt met een eindtoets. Je kan pas deelnemen aan de praktijksessie als je de eindtoets succesvol hebt afgerond.

Praktijksessie

Tijdens de praktijksessie ga je aan de slag met de onderwerpen die behandeld zijn in de e-learning. Je leert reanimeren, een AED gebruiken en te handelen bij een verstikking of verslikking. De praktijksessie duurt 4 uur.

Certificaat

Wanneer je de cursus met een positief resultaat hebt afgerond, ben je opgeleid tot het certificaat Levensreddend handelen van Het Oranje Kruis. Binnen een week staat het certificaat voor je klaar in je persoonlijk account.

Zorg voor wie je lief is

De cursus Zorg voor wie je lief is is een e-learning voor de groeiende groep mantelzorgers in Nederland. De cursus is in samenwerking met Buurtzorg Nederland ontwikkeld.

De e-learning duurt gemiddeld 5 uur en bestaat uit vijf modules die je thuis kan volgen. In de modules worden de volgende onderwerpen behandeld:

     - Persoonlijke verzorging (wassen, aan- en uitkleden, helpen bij douchen)

     - Mobiliteit (valpreventie, hulpmiddelen bij verplaatsen, veilig en gezond werken)

     - Medicijngebruik (medicijnen klaarleggen, medicijnen in laten nemen)

     - Vergoedingen (financiering van de zorg en vergoeding van hulpmiddelen)

     - Voeding en vocht (juiste voeding en genoeg vocht)

Certificaat

Na afronden van de cursus ontvang je een bewijs van deelname.

Start nu jouw cursus

EHBO bij Volwassenen + Zorg voor wie je lief is