In deze module leer je meer over medicijngebruik en hoe je medicijnen het best kunt toedienen bij de persoon waarvoor jij zorgt.

Veel mensen gebruiken medicijnen. Sommige medicijnen krijg je alleen op voorschrift van een arts. Andere medicatie kun je zelf bij de drogist of apotheek kopen. Voor het gebruik geldt dat je er voorzichtig mee om gaat. Wat voor soorten medicijnen zijn er? Hoe help je iemand met het innemen en bewaren van zijn medicijnen? Hoe geef je medicijnen veilig aan de zorgvrager? Je leert het in de module 'Medicijngebruik' van de online cursus 'Zorg voor wie je lief is. Dit is een 1 uur durende online theorie die je kan volgen waar en wanneer je wilt.

Inhoud

Om de zorgvrager goed te kunnen helpen met zijn medicijnen, moet je weten waar je op let tijdens het geven van medicijnen. Je moet ook weten wat wel en niet verstandig is om te doen met medicijnen. In de module 'Medicijngebruik' leer je meer over hoe veilig en goed medicatie toedient bij de ander.
 

Medicijnen in het lichaam
Medicijnen bevatten verschillende werkzame stoffen. Je krijgt meer informatie over hoe de werkzame stoffen in het lichaam komen en op welke manieren je medicijnen kan toebrengen.

Medicijnen toedienen
Wanneer mag je wel of geen medicijnen toedienen?  Het geven van sommige medicijnen is een voorbehouden handeling of een risicovolle handeling. Of jij deze medicijnen mag geven, hangt af van jouw situatie. In de cursus leer je meer over het toedienen van medicatie.

Veilig medicijngebruik
In de online cursus leer je meer over hoe je medicijnen moet bewaren, hoe je goed gebruik maakt van medicijnen en hoe je medicijnen moet weggooien als ze niet meer gebruikt worden of weggegooid moeten worden.

Start nu jouw cursus

Zorg voor wie je lief is | Medicijngebruik