Leer meer over een goede begeleiding van het kraamgezin tijdens de baring en in het kraambed.

Een goede begeleiding van de kraamverzorgende aan het kraamgezin is belangrijk. Je kunt zo het gezin een vliegende start en vertrouwen in het ouderschap geven. Het is prettig om te weten wat je taken en verantwoordelijkheden zijn en hoe je op de juiste manier handelt bij een partus en in het kraambed.

Tijdens deze combicursus leer je theorie die je kunt gebruiken bij de instructie en voorlichting aan de kersvers ouders. De e-learnings Fysiologie en pathologie van de baring & in het kraambed leert jou als kraamverzorgende hoe je ouders helpt en begeleiding geeft. 

Deze cursus is volledig online en bestaat uit twee e-learnings. Je verdiept je in de ondersteuning tijdens de baring en in de zorg van de kraamvrouw en pasgeborene in het kraambed. De cursus is gericht op het aanleren van kennis en het opfrissen van kennis die je al hebt geleerd tijdens je opleiding. Na succesvolle afronding ontvang je per cursus 4 accreditatiepunten.  

Voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de kraamzorg en specifiek voor de kraamverzorgenden.  

Leerdoel KCKZ

De cursist toont aan kennis te hebben over hoe je partus-assistentie verleent en hoe je ondersteunt in het kraambed.

E-learning

Voor het volgen van deze combicursus heb je ongeveer acht uur nodig. Je kunt de cursus volgen op het moment dat het jou uitkomt en in je eigen tempo. De cursus is geschikt om op de computer, laptop of tablet te maken. Je hoeft niet de gehele cursus in één keer te doorlopen. Je gaat verder waar je gebleven bent wanneer je opnieuw inlogt. Na het geheel doorlopen van de cursus én het behalen van de toets ontvang je een bewijs van deelname en 4 accreditatiepunten per cursus. Je kunt de toets meerdere malen opnieuw maken, net zolang tot je een voldoende haalt.

Schrijf jij je in voor deze combicursus? Vul op het registratieformulier je KCKZ-nummer in voor een snelle verwerking van je accreditatiepunten.

KCKZ accreditatietermijn 

  • Onze e-learning ‘Fysiologie en pathologie van de baring’ is geaccrediteerd en ontvang 3,5 scholingspunt in categorie B en 0,5 scholingspunt in categorie C (2023) of 4 scholingspunten in categorie A (2019). Voor kraamverzorgenden met de accreditatietermijn 2019-2023 vallen de punten in categorie 'A'. 
  • Onze e-learning ‘Fysiologie en pathologie in het kraambed’ is geaccrediteerd en ontvang 4 scholingspunten in categorie A (2023/2019).

Annulering 

Voordat je de cursus aanschaft, wijzen we je graag op de algemene voorwaarden.