Deze EHBO-cursus is speciaal gemaakt voor sportclubs en verenigingen. Je leert hoe je zelfverzekerd en adequaat eerste hulp verleent tijdens een geval van nood.

Ben je actief binnen een sportvereniging? Leer dan samen met andere leden alles over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen en ontdek hoe je moet handelen bij veelvoorkomende ongelukken die tijdens het sporten gebeuren. 

NIEUW: Verenigingen en organisaties kunnen via een unieke eigen partnerpagina haar leden voorzien van een op maat gemaakt cursusaanbod! Bekijk het voorbeeld hier.

De cursus ‘EHBO voor Sportclubs en verenigingen Incompany’ bestaat uit twee onderdelen: de cursus ‘EHBO bij Volwassenen’ en een extra online cursus ‘Eerste hulp aan Sporters’ waarin je de meest voorkomende sportletsels leert behandelen. De cursus is inclusief certificaat van Het Oranje Kruis. 

De cursus ‘EHBO bij Volwassenen’ bestaat uit een 4 tot 6 uur durende online theorie en een 4 uur durende praktijksessie. Na een succesvolle afronding van de EHBO-cursus ben je opgeleid tot Het Oranje Kruis certificaat 'Levensreddend handelen'. Daarnaast doorloop je de online cursus 'Eerste hulp aan Sporters'. 

De online theorie

De online theorie bestaat uit twee delen; de online theorie van 'EHBO bij Volwassenen' en de theorie van onze online cursus 'Eerste hulp aan Sporters'. De online theorie volg je thuis in je eigen tijd, achter je computer of met je tablet op de bank. In de online theorie van 'EHBO bij Volwassenen' leer je meer over het gebruik van een AED, het behandelen van de meest voorkomende letsels in en om het huis en wat te doen in ernstige noodsituaties. In de online cursus 'Eerste hulp aan Sporters' leer je meer over het behandelen van blessures en andere sportletsels.

De praktijksessie

Na het succesvol afronden van de online theorie van de EHBO-cursus mag je deelnemen aan de praktijksessie. Deze praktijksessie wordt gegeven op een eigen locatie. Voldoet deze locatie niet? Geen zorgen, dan kun je kiezen uit een van de 200 locaties van Livis. 

In de praktijksessie oefen je reanimatie, het aanleggen van een verband, wat je moet doen bij een verstikking of een verslikking en hoe je om moet gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. In overleg kunnen ook de meest voorkomende sportletsels binnen jouw sportclub worden behandeld. Het slagingspercentage ligt op 99%. Wanneer je de cursus 'EHBO voor Volwassenen' met een positief resultaat hebt afgerond, ben je opgeleid tot Het Oranje Kruis certificaat. Het duurt ongeveer een week voor het certificaat klaarstaat in je persoonlijk account.

Offerte op maat 

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat voor de cursus ‘EHBO voor Sportclubs Incompany’. Je betaalt één all-in groepstarief. Het maximaal aantal deelnemers is 14 personen. 

De cursus is op maat te maken, waarbij specifieke en veelvoorkomende blessures extra aandacht krijgen tijdens de cursus. Zo is jouw sportclub nog beter voorbereid bij een blessure of ongelukje. 

Ons aanbod op maat?
Neem vrijblijvend contact op. Stuur een e-mail naar zakelijk@livis.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.