Deze EHBO-cursus is speciaal gemaakt voor sportclubs en verenigingen. Je leert hoe je zelfverzekerd en adequaat eerste hulp verleent tijdens een geval van nood.

Ben je actief binnen een sportvereniging? Leer dan samen met andere leden alles over het verlenen van eerste hulp aan volwassenen en ontdek hoe je moet handelen bij veelvoorkomende ongelukken die tijdens het sporten gebeuren. 

NIEUW: Verenigingen en organisaties kunnen via een unieke eigen partnerpagina haar leden voorzien van een op maat gemaakt cursusaanbod! Bekijk het voorbeeld hier.

De cursus EHBO voor Sportclubs en verenigingen Incompany bestaat uit twee onderdelen: de cursus Levensreddend handelen bij Volwassenen en de e-learning Eerste hulp aan Sporters. waarin je de meest voorkomende sportletsels leert behandelen. De cursus is inclusief certificaat van Het Oranje Kruis. 

De cursus Levensreddend handelen bij Volwassenen bestaat uit een 4 tot 6 uur durende e-learning en een 4 uur durende praktijksessie. Na een succesvolle afronding van de EHBO-cursus ben je opgeleid tot Het Oranje Kruis certificaat 'Levensreddend handelen'. Daarnaast doorloop je de e-learning Eerste hulp aan Sporters. 

E-learning

De e-learning bestaat uit twee delen. Het eerste deel behandelt levensreddend handelen bij volwassenen. Hier leer je meer over het gebruik van een AED, het behandelen van de meest voorkomende letsels in en om het huis en wat te doen in ernstige noodsituaties. Het tweede deel is Eerste hulp aan Sporters. Hier leer je meer over het behandelen van blessures en andere sportgerelateerde letsels. Je kunt de e-learning thuis volgen, achter je computer of op de bank met je tablet.

Praktijksessie

Na het succesvol afronden van de e-learning mag je deelnemen aan de praktijksessie. Deze sessie wordt gehouden op een eigen locatie. Mocht deze locatie niet geschikt zijn, dan biedt Livis maar liefst 200 andere locaties waaruit je kunt kiezen. Geen zorgen dus!

Tijdens de praktijksessie Levensreddend handelen bij Volwassenen leer je belangrijke vaardigheden zoals reanimatie, het aanleggen van een verband, hoe te handelen bij verstikking en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in noodsituaties. Indien gewenst kunnen ook de meest voorkomende sportletsels binnen jouw sportclub behandeld worden. Na succesvolle afronding ontvang je het Oranje Kruis-certificaat.

Offerte op maat 

Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat voor de cursus EHBO voor Sportclubs Incompany. Bij deze cursus geldt een all-in groepstarief en er is plaats voor maximaal 14 deelnemers.

Deze cursus is aan te passen aan de behoeften van jouw sportclub. Hierbij krijgen specifieke en veelvoorkomende blessures extra aandacht, zodat jouw sportclub nog beter voorbereid is in geval van een blessure of ongeluk.

Ons aanbod op maat?
Neem vrijblijvend contact op. Stuur een e-mail naar zakelijk@livis.nl. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.