4 redenen waarom je nu een EHBO-cursus zou moeten volgen

Categorie:
Cursus
Tags:
EHBO
Leestijd: 3 min

Een EHBO-cursus volgen is niet alleen heel handig voor jezelf, je kunt er ook het verschil mee maken voor anderen. Zeker in tijden van corona is het handig om te weten hoe je eerste hulp verleent. We geven je daarom graag 4 redenen waarom je juist NU een EHBO-cursus zou moeten volgen. Lees snel verder!

4 redenen waarom je juist nu een EHBO-cursus zou moeten volgen 

1. Elke minuut raakt er iemand gewond in en rondom het huis

Wist je dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren? Zo raakt er iedere minuut iemand gewond. Zeker nu we door het coronavirus veel thuis zijn is het fijn om te weten hoe je jouw kindje of partner kunt helpen als er verder niemand anders in de buurt is.

2. Maak het verschil in levensbedreigende situaties

Heb je een EHBO-diploma op zak? Dan weet jij wat je moet doen bij levensbedreigende situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld wanneer iemand een hartstilstand krijgt? Tijdens een EHBO-cursus leer je hoe je moet reanimeren en een AED gebruikt. Hiermee heeft het slachtoffer een aanzienlijk grotere kans om te overleven. Mooi toch? 

3. Met adequate kennis ben je rustiger in een noodsituatie

Als je weet hoe je in een crisissituatie moet handelen, ben je vaak rustiger. Je weet immers precies wat er van je verwacht wordt. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor het slachtoffer. 

4. Je bent verplicht om een cursus voor je werk te volgen

Voor sommige beroepen is het verplicht om een EHBO-cursus te volgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor leidsters van een kinderdagverblijf, gastouders of kraamverzorgenden. Volg je een EHBO-cursus voor je werk? Let er dan goed op dat je een cursus kiest met een officieel erkend certificaat, zoals bij de cursussen EHBO bij Volwassenen en EHBO bij Baby’s en Kinderen