4 redenen waarom je nu een EHBO-cursus zou moeten volgen

Categorie:
Cursus
Tags:
EHBO
Leestijd: 3 min

Een EHBO-cursus volgen is niet alleen heel handig voor jezelf, je kunt er ook het verschil mee maken voor anderen. We geven in deze blog graag 4 redenen waarom je een EHBO-cursus zou moeten volgen. Lees snel verder!

1. Elke minuut raakt er iemand gewond

Wist je dat de meeste ongelukken in en rondom het huis gebeuren? Zo raakt er in Nederland iedere minuut iemand gewond. Zeker nu mensen vaker vanuit huis werken is het fijn om te weten hoe je jouw kindje of partner kunt helpen als er verder niemand anders in de buurt is.

2. Maak het verschil in levensbedreigende situaties

Heb je een EHBO-diploma op zak? Dan weet jij wat je moet doen bij levensbedreigende situaties. Wat doe je bijvoorbeeld wanneer iemand een hartstilstand krijgt? Tijdens een EHBO-cursus leer je hoe je moet reanimeren en hoe je een AED gebruikt. Hiermee heeft het slachtoffer een aanzienlijk grotere kans om te overleven. Mooi toch? 

3. Met adequate kennis ben je rustiger in een noodsituatie

Als je weet hoe je in een crisissituatie moet handelen, ben je vaak rustiger. Je weet immers precies wat er van je verwacht wordt. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor het slachtoffer. 

4. Je bent verplicht om een cursus voor je werk te volgen

Voor sommige beroepen is het verplicht om een EHBO-cursus te volgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor leidsters van een kinderdagverblijf, gastouders of kraamverzorgenden. Volg je een EHBO-cursus voor je werk? Let er dan goed op dat je een cursus kiest met een officieel erkend certificaat, zoals bij de cursussen EHBO bij Volwassenen en EHBO bij Baby’s en Kinderen

Boek nu jouw EHBO-cursus en leer zelfverzekerd handelen in geval van nood. Wist je dat 80% van de Nederlandse zorgverzekeraars een EHBO-cursus van Livis vergoedt? Check hier jouw voordeel.