5 tips om vrieskou te overleven

Categorie:
Winter
Tags:
Tips Winter Vrieskou
Leestijd: 2 min

De eerste berichten stromen al binnen. Extreme kou schijnt er weer aan te komen. Het weerbericht toont deze gruwelijke temperaturen nog niet, maar het kan geen kwaad om alvast voorbereid te zijn. Ben jij ook zo’n koukleum? Met deze 5 tips helpen wij je graag verder.

1. Doe meerdere laagjes aan

Het is heel belangrijk om je goed en warm aan te kleden. Een dikke winterjas is goed, maar niet voldoende. Doe meerdere laagjes aan. Denk hierbij aan thermo-ondergoed, maillots, dikke sokken of een thermo-shirt.

2. Zorg dat je voeten altijd warm zijn

Wanneer je voeten koud zijn, is de kans groot dat je het over heel je lichaam koud krijgt.
Zorg ervoor dat je voeten (en handen) altijd goed verpakt zijn wanneer je buiten bent. De kans is groot dat je het dan net een tikkeltje warmer hebt. 

3. Eet en drink goed

Zet een warme kop thee, een kop koffie of een mok warme chocolademelk of pak wat te eten. Eten en drinken zorgt ervoor dat je lichaam in actie komt, waardoor je warm wordt.

4. Ga bewegen

Wanneer je langere tijd stilzit, koelt je lichaam af. Zorg ook tijdens koude dagen voor voldoende beweging. Dan bedoelen we natuurlijk niet dat je jezelf naar de sportschool hoeft te slepen, maar loop eens een extra rondje, ga een keer extra de trap op en af of spring een aantal keer op en neer.

5. Zorg voor wind en waterdichte kleding

Winters weer betekent nattigheid. Het kan gaan sneeuwen, regenen of hagelen. Bereid je goed voor op deze barre weersomstandigheden. Zorg voor waterdichte kleding. Dit is kleding waar de regen niet zo snel doorheen kan komen, maar vergeet hierin de wind ook niet. Wanneer de wind onder je kleding kan komen is de kans groter dat je het kouder krijgt. Zorg ervoor dat wind en water geen kans krijgen.