5 tips voor een leuke Sinterklaasintocht

Categorie:
Feestdagen
Tags:
Tips Sinterklaas Kinderen
Leestijd: 2 min

Hoor wie klopt daar kinderen, hoor wie klopt daar kinderen….Het is weer de tijd van het jaar dat de goedheiligman en zijn pieten ons komen vergezellen. De intochten zijn altijd super gezellig, maar er komt ook wel wat voorbereiding bij kijken. Wil jij weten hoe je goed voorbereid en veilig naar een Sinterklaasintocht kunt gaan? Lees dan snel verder!

1. Stippel van tevoren de route uit

Elke stad of dorp heeft vaak een route waar Sinterklaas en zijn pieten langskomen. Zorg ervoor dat je de route van tevoren online bekijkt. Op deze manier kun je alvast een locatie kiezen die het beste past bij jouw gezin. Wanneer je het op de dag zelf nog moet uitzoeken, kan het voor stress of voor een minder goed plekje zorgen.

2. Ga op tijd van huis

Op de meeste plekken waar een intocht wordt georganiseerd, is het druk. Zorg ervoor dat je ruim op tijd van huis gaat om je plekje te kunnen claimen. Niks is zo vervelend als je door de drukte er niet meer doorheen komt.

3. Kleed je kind niet te warm of te koud aan

Niets is zo verraderlijk als het weer. Er kan in november vrieskou zijn met regen, maar het kan ook 15 graden met zon zijn. Zorg ervoor dat je van tevoren goed naar de weersvoorspellingen kijkt, zodat iedereen de juiste kleren aanheeft. Je wilt niet dat je kinderen oververhit raken met een dikke winterjas in de drukte, maar ook niet dat de vingers er vanaf vriezen in de vrieskou.

4. Contactgegevens voor je kind

Je hoeft maar even om te kijken en je bent je kind kwijt in de drukte. Zorg er altijd voor dat je kind de contactgegevens van thuis bij hem of haar draagt. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een armband met telefoongegevens of een briefje in de jas. Oefen altijd van tevoren met je kinderen wat ze moeten doen, mochten ze de volwassenen kwijtraken.

5. Pas op voor de dranghekken

Dranghekken staan er voor iedereens veiligheid en om de route te markeren. Door drukte tijdens intochten, kan het zo zijn dat kleine kinderen door het enthousiasme tegen de dranghekken aan geduwd worden. Ze kunnen in paniek raken of door de verdrukking niet meer goed kunnen ademen. Het lijkt misschien een open deur, maar let altijd extra op de kleintjes.

Wees goed voorbereid op evenementen waar veel kinderen aanwezig zijn. Er kan altijd iets gebeuren waar eerste hulp bij nodig is. Volg nu via Livis.nl de cursus EHBO bij baby’s en kinderen.