Cursus Kinder EHBO van levensbelang

Categorie:
Cursus
Tags:
Kinderen EHBO Tips
Leestijd: 2 min

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. De meeste ongelukken gebeuren in en rond het huis. Een hete kop koffie over je dreumes. Een kleuter die een gat in zijn hoofd krijgt door innige knuffel met de punt van de salontafel. Weet jij wat je moet doen wanneer je plotseling eerste hulp moet verlenen? In dit artikel geven wij je 5 redenen waarom het belangrijk is om een cursus Kinder EHBO te volgen.  

#1. Eerste hulp kunnen verlenen

Wat doe jij wanneer zich een ongeluk voordoet? Weet je gelijk wat je moet doen of bevries je en doe je uiteindelijk niks of het verkeerde? Kinderen zijn vaak te klein om zichzelf te kunnen helpen, dus jij moet als volwassenen de verantwoordelijkheid nemen en eerste hulp kunnen verlenen. 

#2. Zelfverzekerd 

Hoe fijn is het om te weten wat je moet doen wanneer je kind bijvoorbeeld een brandwond heeft? Het is begrijpelijk dat elke situatie spannend is. Daarom is het extra fijn wanneer je zelfverzekerd kunt handelen en het kind verder kunt helpen. 

#3. 140.000* kinderen moeten er gemiddeld per jaar naar de spoedeisende hulp 

Je denkt misschien dat je een cursus moet volgen voor grote ongelukken, maar juist door kleine ongelukken in huis belanden veel kinderen op de spoedeisende hulp. 

#4. Het verschil tussen leven en dood

Het klinkt heel heftig, maar in sommige gevallen is het wel de realiteit. Wanneer je kind zich bijvoorbeeld verslikt en hier niet uitkomt. Of er doet zich een situatie voor waarin je kind gereanimeerd moet worden. Soms is er geen tijd om op de ambulance te wachten en moet je zelf eerste hulp verlenen. 

#5. Vergoeding verzekeraar 

Zo’n 80% van verzekeraars vergoedt tot wel 100% van een EHBO-cursus. Geld hoeft daarom geen reden te zijn om geen cursus te volgen. Wil jij weten of jouw verzekering een EHBO-cursus vergoed. Bekijk hier of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. 

Wil jij ook eerste hulp kunnen verlenen op de meest cruciale momenten? Volg nu de cursus ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ via Livis.

Bron*: www.rodekruis.nl