Gratis een EHBO-cursus volgen? Zo doe je dat!

Categorie:
EHBO
Tags:
EHBO Vergoeding Cursus
Leestijd: 3 min

Het op zak hebben van je EHBO-diploma is maar wat fijn. Niet alleen voor jezelf, maar zeker ook voor anderen. In noodsituaties weet jij immers hoe je moet helpen en kun je het verschil maken. Nog meer goed nieuws, in sommige gevallen kun je de EHBO-cursus zelfs helemaal gratis volgen! Hoe? We geven je er in dit artikel antwoord op. Lees snel verder!

Een gratis EHBO-cursus volgen via je zorgverzekeraar

Steeds meer zorgverzekeraars zien het belang in van het volgen van een EHBO-cursus. Hoe meer mensen weten wat ze moeten doen bij ongelukken, hoe groter de zelfredzaamheid wordt. Bezoekjes aan de huisarts kunnen worden verminderd en ook op cruciale momenten kan eerste hulp worden verleend. Zeker in het geval van een hartstilstand is de kans op overleven het grootst wanneer er zo snel mogelijk met een reanimatie kan worden gestart. Om deze reden vergoedt meer dan 80% van de zorgverzekeraars een EHBO-cursus van Livis. Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om de cursus EHBO bij Volwassenen of EHBO bij Baby’s en Kinderen te volgen! Of jij ook in aanmerking komt voor een vergoeding, is helemaal afhankelijk van je verzekeraar en de polis die je hebt afgesloten. Bekijk hier ons overzicht met verzekeraars en ontdek of jij jouw EHBO-cursus gratis kunt volgen. 

Geen vergoeding, maar toch een voordelige EHBO-cursus volgen?

Vergoedt jouw verzekeraar de EHBO-cursus niet, maar wil je wel graag weten wat je moet doen bij verstikking, verslikking en ongelukjes in en rondom het huis? Ook dan kun je natuurlijk gewoon een EHBO-cursus volgen. Heb je de cursus niet nodig voor werk? Dan volstaat een cursus inclusief het Livis certificaat, zoals bijvoorbeeld EHBO voor Volwassenen inclusief het Livis certificaat of EHBO bij Baby’s en Kinderen inclusief het Livis certificaat. Een cursus met het Livis certificaat is voordeliger dan wanneer je een cursus boekt met een certificaat van Het Oranje Kruis, maar de inhoud is precies hetzelfde. Volg je een cursus voor je werk? Dan heb je vaak wel het certificaat van Het Oranje Kruis nodig.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Boek nu jouw EHBO-cursus en leer zelfverzekerd handelen in geval van nood. Wist je dat 80% van de Nederlandse zorgverzekeraars een EHBO-cursus van Livis vergoedt? Check hier jouw voordeel.