ICE: stel een noodcontact in op jouw telefoon

Categorie:
EHBO
Tags:
EHBO
Leestijd: 3 min

Jij kan een ICE-nummer instellen in jouw telefoon. ICE staat voor In Case of Emergency en dit is precies waar dit nummer voor bedoeld is. Als er iets met jou gebeurt dan kan degene die jou helpt zien wie hij of zij moet bellen als dat nodig is. Jouw ICE-persoon is altijd iemand die dichtbij woont en iemand die jij goed kent. Hoe stel je zo’n nummer in? We bespreken het in deze blog.

Waarom stellen mensen een ICE-nummer in?

Wanneer je op je telefoon één of meerdere noodcontacten (ICE1, ICE2, ICE3) ingesteld staan, dan kunnen hulpverleners vanaf jouw beginscherm zien wie ze moeten bellen in geval van nood. Ze hebben hiervoor geen inlogcodes nodig, wat het erg handig maakt als jij niet aanspreekbaar bent. Dat geeft veel mensen een veilig gevoel. Ook is het fijn dat als jij de eerste bent die hulp verleent aan iemand anders dat jij gelijk kan zien wie je kunt bellen als dat nodig is.

Zo stel je een noodcontact (ICE) in op jouw Android telefoon

  • Ga naar contacten en selecteer vervolgens ‘groepen’.
  • Kies ‘ICE contact bij nood’.
  • Voeg nu een noodcontact toe door een bestaand contact te selecteren.
  • Het noodcontact verschijnt op je vergrendelscherm nadat je rechts onderin op noodgeval hebt gedrukt.

Zo stel je een noodcontact in op je iPhone

  • Open de Gezondheids app (icoontje met een roze hart) en ga rechts onderin naar je medische ID, hier kan je allerlei informatie toevoegen zoals je bloedgroep en ook jouw noodcontact (ICE).
  • Sla het medisch ID op.
  • Op je vergrendelscherm wordt nu links onderaan na ‘noodgeval’ je medische ID getoond.
  • De ambulancemedewerkers kunnen nu je informatie zien zonder dat de smartphone ontgrendeld hoeft te worden.

Zo stel je een noodcontact in op je Windows Phone

  • Bij een Windows Phone kun je, net als bij Android, een app downloaden om het ICE-contact op de smartphone te tonen. Denk aan de gratis app Emergency Lock, die het vergrendelscherm verandert in een kaart met allemaal belangrijke informatie, zoals je bloedgroep, allergieën en noodcontact.

Volg de cursus EHBO bij Volwassenen en leer hoe je moet handelen in noodsituaties. Geef je snel op! Wist je daarnaast dat 80% van de Nederlandse zorgverzekeraars een EHBO-cursus van Livis vergoedt?  Doe de vergoedingscheck om te zien of dit ook voor jou geldt.