Trick or treat! Loop veilig je Halloween-route

Categorie:
Feestdagen
Tags:
Tips Kinderen Halloween Snoep
Leestijd: 2 min

In Nederland vieren we steeds vaker Halloween. Kinderen gaan samen de straat op en ondanks dat het een griezelige maar ook leuke avond is, kunnen er ook gevaren op de loer liggen. Hoe loop je een veilige Halloween-route? Lees snel de tips!

Vijf tips voor een veilig Halloween

1. Let op de kleintjes

Zeker wanneer je met een wat grotere groep loopt, kan het zijn dat de kleinere kinderen achterlopen op de rest. Het is natuurlijk heel spannend om met een aantal kinderen langs de deuren te gaan en in het enthousiasme van iedereen kunnen de kleintjes snel vergeten worden. Zorg ervoor dat de kleinste kinderen altijd voorop lopen en tel alle kinderen een aantal keer tijdens de route.

2. Stel duidelijke regels

Stel een aantal duidelijke regels, zoals: niet rennen en eten tegelijk, goed kauwen en niet te grote stukken eten tegelijk in je mond stoppen. Het zijn zinnen die je vaak zegt tegen je kinderen. Tijdens de Halloween ronde gaat het niet anders. Je kind wil natuurlijk zo snel mogelijk alle heerlijke traktaties opeten, maar veiligheid is hier het belangrijkst. 

3. Weiger snoep

Ben je er bewust van dat niet al het snoepgoed geschikt is voor alle leeftijden. Een lolly of een heel hard snoepje kun je beter alleen aan de oudere kinderen geven. Bepaal vooraf welk snoepgoed wel en wat niet gegeten mag worden. Zo voorkom je discussies tijdens de route.

4. Gebruik een zaklamp

Trick or treat doe je meestal in het donker. Helaas is niet elke straat goed verlicht. Wanneer dit niet het geval is, doe je er verstandig aan om een zaklamp mee te nemen. Deze kun je gebruiken wanneer het nodig is en het zorgt ervoor dat je iedereen goed kunt zien.

5. Weet wat je moet doen bij verslikking en verstikking  

Weet jij wat je moet doen als er wel een snoepje vast komt te zitten in de keel van een kind? Tijdens de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen leer je zelfverzekerd en adequaat handelen. Zo ben je altijd voorbereid als er iets gebeurt tijdens het lopen van de route.

Leer adequaat handelen met een van onze EHBO-cursussen. Wist jij dat meer dan 80% van de Nederlandse zorgverzekeraars een EHBO-cursus van Livis vergoed. Doe de vergoedingscheck om te zien of dit ook voor jou geldt.