Trick or treat! Loop veilig je Halloween route

Categorie:
Feestdagen
Tags:
Tips Kinderen Halloween Snoep
Leestijd: 2 min

Hoewel het een Amerikaanse feestdag is, zie je het ook steeds meer in Nederland. Halloween verovert de harten van vele kinderen. De reden is simpel; je mag heel veel snoep ophalen in de omgeving. Welk kind wil dat nou niet. Zeker kleine kinderen kunnen iets te enthousiast zijn met hun snoepinname als je even niet oplet. In dit artikel geven we je 5 tips om veilig je Halloween route door te komen. Lees snel verder!

1. Let op de kleintjes
Zeker wanneer je met een wat grotere groep loopt, kan het zijn dat de kleinere kinderen wat naar achter worden gedrukt. Het is natuurlijk heel spannend om met een aantal kinderen langs de deuren te gaan en in het enthousiasme van iedereen kunnen de kleintjes snel vergeten worden. Zorg ervoor dat de kleinste kinderen altijd voorop lopen en tel alle kinderen een aantal keer tijdens de route.

2. Stel duidelijke regels
Niet rennen en eten tegelijk, goed kauwen en niet te grote stukken tegelijk in je mond stoppen. Het zijn zinnen die je vaak genoeg zegt tegen je kinderen. Tijdens de Halloween ronde gaat het niet anders. Je kind wil natuurlijk zo snel mogelijk alle heerlijke traktaties opeten, maar veiligheid voor alles. Je wilt niet dat er een snoepje vast in de keel komt te zitten tijdens de ronde. 

3. Weiger snoep
Zeker bij hele kleine kinderen is dit van belang. Niet elk snoepgoed is geschikt voor elke leeftijd. Een lolly of een heel hard snoepje kun je beter alleen aan de oudere kinderen geven. Bepaal goed vooraf welk snoep je kind wel en niet mag accepteren. Dit voorkomt ook discussie aan de deur.

4. Gebruik een zaklamp

Trick or treat doe je meestal in het donker. Helaas zijn niet overal altijd de straten goed verlicht. Wanneer dit niet het geval is, doe je er verstandig aan om een zaklamp mee te nemen. Deze kun je gebruiken wanneer nodig en het zorgt ervoor dat je iedereen goed kunt zien.

5. EHBO  
Weet jij wat je moet doen als er wel een snoepje vast komt te zitten in de keel van een kind? Tijdens de cursus EHBO bij Baby’s en kinderen leer je alle handelingen die je kunt toepassen als een kind stikt of zich verslikt. Zo ben je altijd voorbereid als de route iets anders loopt dan vooraf gedacht.