Wat kost een EHBO-cursus?

Categorie:
EHBO
Tags:
EHBO Cursus Kosten
Leestijd: 2 min

Wil je een EHBO-cursus volgen en ben je benieuwd wat je hiervoor moet betalen? Livis vertelt je in dit artikel van alles over de kosten van een EHBO-cursus. Lees snel verder!

Waar worden de kosten voor een EHBO-cursus op gebaseerd?

De kosten die je voor een cursus betaalt, zijn afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst speelt de aanbieder van de cursus een rol, ieder bedrijf of organisatie bepaalt namelijk de eigen invulling van de cursus en de bijbehorende prijs. Volg je bijvoorbeeld alleen een praktijkles of een combinatie van een online theorie met een praktijksessie? Dit kan van invloed zijn op de prijs die je uiteindelijk betaalt.

Welk certificaat kies je?


Als je een EHBO-cursus volgt, kun je vaak kiezen welk certificaat je na een succesvolle afronding ontvangt. Bij Livis kun je kiezen tussen een Livis-certificaat en een certificaat van Het Oranje Kruis. Voor laatstgenoemde betaal je extra, maar dit certificaat is officieel erkend en soms noodzakelijk wanneer je de cursus werkgerelateerd volgt, als gastouder of kraamverzorgende bijvoorbeeld. Volg je de cursus vanuit privé-overwegingen? Dan volstaat het certificaat van Livis en ben je dus voordeliger uit. De cursussen zijn inhoudelijk hetzelfde, alleen de certificering is anders.

Krijg je de kosten van je zorgverzekeraar vergoed?


Ook zorgverzekeraars zien het belang van een EHBO-cursus in. Wist je dat ruim 80% van alle Nederlandse zorgverzekeraars een EHBO-cursus van Livis vergoedt? Zo wordt het wel heel aantrekkelijk om een cursus te volgen! Benieuwd wat jouw mogelijkheden zijn? We hebben alle verzekeraars hier op een rijtje gezet. Misschien kun jij wel een ‘gratis’ cursus volgen?

Wil je weten wat jouw favoriete cursus kost? Ga dan naar ons cursusoverzicht en bekijk de opleidingen die jou aanspreken. Misschien is een cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen (vanaf €99,95), EHBO bij Volwassenen (vanaf €99,95) of Reanimatie bij Volwassenen (€59,95) iets voor jou?

Welke cursus je ook kiest, we wensen je veel leerplezier!