Wordt mijn EHBO-cursus vergoed?

Categorie:
EHBO
Tags:
EHBO Vergoeding Cursus
Leestijd: 3 min

Een van de meest gestelde vragen van onze klanten is ‘Krijg ik mijn EHBO-cursus vergoed?’. In dit artikel geven we je antwoord op deze vraag en vertellen we je meteen wat je kunt doen als je voor een vergoeding in aanmerking komt. Lees snel verder!

Waarom zou je een EHBO-cursus volgen?

Laten we bij het begin beginnen, want waarom zou je überhaupt een EHBO-cursus volgen? Wij vinden dat je deze cursus niet voor jezelf volgt, maar voor een ieder die je lief is. Na het volgen van een cursus weet je immers wat je moet doen om iemand na een ongeluk te helpen en kun je het verschil maken in levensbedreigende situaties. Wil je meer redenen? Lees dan ook het artikel ‘Een EHBO-cursus volgen, waarom eigenlijk?’.

Krijg je jouw EHBO-cursus vergoed?

Ook zorgverzekeraars zien het nut van een EHBO-cursus in. Wist je dat meer dan 80% van de zorgverzekeraars daarom een EHBO-cursus van Livis (volledig) vergoedt? Of jij hier ook voor in aanmerking komt, is helemaal afhankelijk van je zorgverzekeraar en de polis die je hebt afgesloten. Op onze pagina ‘Vergoedingen’ zie je een overzicht van alle zorgverzekeraars, kun je bekijken wat jouw mogelijkheden zijn en meteen jouw favoriete cursus boeken. Je ontvangt van ons een factuur die je vervolgens bij je zorgverzekeraar kunt declareren. 

Geen vergoeding, maar toch een EHBO-cursus volgen? 

Wordt jouw cursus niet vergoed, maar wil je toch graag het verschil maken in levensbedreigende situaties? Ook dan kun je bij Livis natuurlijk gewoon een cursus volgen. Je hebt hierbij de keuze uit EHBO cursussen met het Livis-certificaat en cursussen met Het Oranje Kruis certificaat. Een cursus met het Livis-certificaat is voordeliger en volstaat als je de cursus vanuit privé-overwegingen volgt. Volg je een EHBO-cursus voor werk en heb je een officieel erkend certificaat nodig? Kies dan voor een cursus inclusief Het Oranje Kruis Certificaat. De inhoud van de cursussen is hetzelfde en beide certificaten zijn na uitgifte nog twee jaar geldig. 


Meer weten over onze cursussen? Bekijk hier het volledige EHBO-aanbod van Livis.