Zo creëer je een veilige tuin voor kinderen

Categorie:
Planten
Tags:
Tips Kinderen Tuin Veiligeheid
Leestijd: 2 min

Wist je dat de meeste ongelukjes in en rondom het huis gebeuren? Niet alleen binnen, maar ook buiten in de tuin zit een ongeluk in een klein hoekje. Ben je benieuwd hoe je een veilige tuin voor kinderen kunt creëren en ongelukjes kunt voorkomen? Lees snel verder voor 5 handige tips van Livis!

Zo maak je een veilige tuin voor kinderen 

#1. Vermijd giftige planten in de tuin 

Sommige planten zien er heel mooi uit, maar zijn tegelijkertijd ook giftig. Dit geldt bijvoorbeeld voor de blauweregen. De peulen, zaden en takken zijn bij inname giftig en kunnen voor heftige buikpijn zorgen. 

#2. Bewaar gereedschap in de schuur

In de tuin werk je vaak met gereedschap, zoals een snoeischaar of ander gereedschap met scherpe randen of punten. Bewaar het tuingereedschap daarom altijd in de schuur en zorg ervoor dat de schuur goed is afgesloten. 

#3. Kies veilige speeltoestellen 

Veel ongelukjes gebeuren op speeltoestellen in de tuin. Je kunt dit nooit helemaal voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je toestellen van goede kwaliteit aanschaft en dat ze op een stabiele en toch zachte ondergrond worden geplaatst. Zet de speeltoestellen ook niet vlakbij een muur of andere voorwerpen en graaf een trampoline bij voorkeur in. 

#4. Plaats een tuinhek

Sommige kinderen zijn echte avonturiers en zullen elke kans om je te ontglippen aangrijpen. Plaats daarom een hek rondom je tuin en als je een poort hebt, zorg er dan voor dat je deze op slot kunt doen. Altijd een fijn idee dat je kindje niet zomaar de straat op kan rennen, toch?

#5. Wees alert met water    

Heb je een vijver of zwembadje in de tuin? Laat je kind dan nooit alleen in de buurt van het water en houd steeds een oogje in het zeil. Ook al staat er maar een kleine laag water in het zwembad, verdrinking ligt op de loer. 

Wil je weten wat je moet doen als je kindje een ongelukje heeft gehad? Volg nu dan nu de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen. En wist je dat 80% van de zorgverzekeraars onze EHBO-cursus vergoedt?