Zo voorkom je een herfstdip

Categorie:
Herfst
Tags:
Tips Herfst Herfstdip
Leestijd: 2 min

Buiten verschijnen de mooiste herfstkleuren. Maar het wordt ook kouder en natter en de dagen worden korter.

Voel jij je minder fit en minder vrolijk in de herfst? Je bent niet de enige! Hierbij een paar tips om een herfstdip te voorkomen. Livis zorgt ervoor dat je de komende maanden zo gezond en vrolijk mogelijk doorkomt.

Ga lekker naar buiten en beweeg

Door beweging maakt je lichaam endorfine aan en krijg je een heerlijke boost. Ga dus lekker naar buiten voor een wandeling of een fietstochtje. Zeker aan het begin van de dag. Dan is het daglicht het sterkst.

Zoveel mogelijk daglicht

Natuurlijk daglicht heeft een positief effect op mensen. Het maakt je productiever, gelukkiger en zorgt voor minder stress. Probeer dus je werkplek en woonruimte zo in te delen dat je optimaal gebruik maakt van daglicht, dan voel je je vanzelf fitter.

Gooi de ramen open

Zelfs als het koud is. Een beetje frisse lucht voorkomt dat je huis bedompt voelt. Zorg letterlijk voor frisse wind in huis.

Zorg voor een goed ritme

Als het buiten donker en koud is kan je de behoefte krijgen om lekker lang in bed te blijven liggen. Dat is voor je herfstdip helaas niet zo’n goed idee. Het verstoort namelijk je ritme waardoor je ’s nachts weer minder goed zal slapen.

Zet dus de wekker en probeer op vaste tijden op te staan, te eten en te bewegen. Zo help je je biologische klok een handje!