De EHBO-tips van Univé

Nu het coronavirus een aanzienlijke invloed heeft op ons dagelijks leven zijn we extra voorzichtig. Iedereen houdt zich aan de regels en blijft zoveel mogelijk thuis. Helaas gebeuren de meeste kleine ongelukken nog altijd in en om het huis. Omdat mensen juist in deze tijd misschien minder snel naar de huisarts of het ziekenhuis (willen) gaan, biedt Univé online EHBO-tips aan.

Bekijk in de video’s de EHBO-tips van Univé

 

Eerste hulp bij brandwonden

 

Eerste hulp bij verslikken

 

Eerste hulp bij vergiftiging

 

Eerste hulp bij vallen

 

Eerste hulp bij reanimeren

Let op! In tijden van corona gaat reanimeren anders dan gebruikelijk. Bekijk hier de actuele richtlijnen. 

Verkorte online cursus EHBO

 

Wil je nog meer weten? Of zit de situatie waar je naar op zoek bent niet bij de EHBO-tips? Dan kun je de verkorte online cursus EHBO voor Kinderen of EHBO voor Volwassenen volgen. Via Univé kost deze cursus geen € 29,95, maar slechts € 4,95. Deze verkorte online cursussen duren ongeveer 2 uur. Maak hieronder je keuze uit de twee verkorte online cursussen.

Volg een cursus

Op dit moment zijn er geen aan de partner gekoppelde cursussen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Let bij het inschrijven van de bovenstaande cursussen op de volgende 3 punten:

 

1. Iedereen moet zich individueel aanmelden via een persoonlijk account (mailadres).

2. Na het bestellen van de verkorte online EHBO-cursus ontvang je een bevestiging in je email om je account te activeren. Via die mail kan je een wachtwoord aanmaken.

3. Deze verkorte online EHBO cursus wordt niet vergoed vanuit de zorgverzekering.

 


Veelgestelde vragen over de verkorte online cursussen

Wat is het verschil tussen de verkorte cursus EHBO voor Volwassenen en EHBO voor Kinderen? 

  • De cursus voor volwassenen behandelt EHBO in de leeftijdscategorie vanaf 13 jaar. De cursus EHBO bij Kinderen richt zich voornamelijk op de leeftijd van 0 tot 12 jaar.

Hoe lang kan ik gebruik maken van de cursus? 

  • De cursus is na aankoop 1 jaar geldig en kan dus 1 jaar lang worden gevolgd. Je wordt via e-mail geïnformeerd over de afloop van de cursus. 

Ontvang ik een certificaat bij het behalen van de cursus?

  • Nee, je ontvangt geen certificaat of diploma.
    We bieden een compacte thuiscursus aan waardoor je alleen de online theorie volgt en geen praktijksessie, zoals we dat wel doen bij de standaard (uitgebreide) cursus. Hierdoor ontvang je ook geen officieel certificaat na afloop. 

Wordt de cursus vergoed door mijn verzekeraar?

  • De verkorte online EHBO thuiscursus ter waarde van €4,95 wordt niet vergoed door de verzekeraar. 

Officiële EHBO cursus met certificaat

Smaakt het naar meer? En wil je zelfs je EHBO diploma halen? Dat kan. Univé en Livis vinden het fijn dat mensen naar elkaar omzien. Daarom kunnen zorgverzekerden bij Univé met een aanvullende verzekering Goed, Beter of Best de kosten van een volledige EHBO-cursus (met certificaat) zelfs vergoed krijgen uit het preventiebudget. De enige eis die hieraan gesteld wordt is dat de organisatie die de EHBO-cursus geeft, moet werken volgens de Nederlandse richtlijnen van de EHBO. Meer informatie.

Je kunt de volledige EHBO-cursus ook via Livis volgen. Klik hier om je aan te melden. 

 

Wie is Univé?


Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat is waar Univé voor staat. Univé is een coöperatie en dat betekent: risico's delen. Risico's die u niet alleen kunt of wilt dragen. Krachten bundelen. Dat geeft rust en zekerheid. Ook voor de mensen om u heen. Vanuit deze gedachte ontstonden vanaf 1794 de regionale coöperaties die de basis vormen voor het Univé van vandaag. In de regio zitten we nog steeds. En daar blijven we ook.

Wie is Livis?

Livis is in 2008 als eerste opleider in Nederland gestart met het aanbieden van EHBO en BHV cursussen middels een combinatie van e-learning en praktijk (blended learning). In korte tijd zijn wij uitgegroeid tot de grootste landelijke aanbieder met praktijktrainingen op meer dan 200 locaties.

Inmiddels is ons aanbod aan online cursussen sterk gegroeid, met een (geaccrediteerd) portfolio voor Pedagogisch Medewerkers, Gastouders (Herken Kinderziekten), Kraamverzorgers ("Hechting tussen ouder en kind" inclusief 3 KCKZ accreditatie punten), als ook een "Zorg voor wie je lief is" portfolio voor de groeiende groep mantelzorgers in ons land.

Waarom een EHBO-cursus?


Het is fijn als je weet hoe je een ander kunt helpen in geval van nood. Een pleister plakken, dat kunnen we allemaal. Maar weet jij wat je moet doen bij een breuk? Of een tweedegraads brandwond?
Univé vindt het belangrijk dat meer mensen kennis hebben van eerste hulp. En dat we naar elkaar omzien en elkaar helpen. Daarom biedt de coöperatie in deze vreemde Corona tijd haar leden, maar ook niet-leden, samen met Livis een cursus aan voor een klein bedrag! Leer in een verkorte cursus hoe te handelen in een noodsituatie of bij een breuk of val.