Het gastouderbureau

In samenwerking met Livis biedt Het Gastouderbureau een cursus EHBO met korting aan.

Als gastouder van Het Gastouderbureau kunt u bij Livis de cursus 'EHBO voor Gastouders' volgen. Livis is een officieel erkend opleidingsinstituut dat landelijk onder andere de officieel erkende cursus 'EHBO voor Gastouders' aanbiedt. Een cursus 'EHBO voor Gastouders' bestaat uit een online theorie (4-6 uur) en een praktijksessie (4 uur) bij u in de buurt.

Volg een cursus

Op dit moment zijn er geen aan de partner gekoppelde cursussen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Inschrijving

Na de inschrijving krijgt u toegang tot uw persoonlijke leeromgeving, de campus. Hier staat de online theorie voor u klaar en kunt u een praktijksessie inplannen. Zorg dat de gegevens kloppen. Deze komen namelijk op uw certificaat.

Wettelijk erkend certificaat

Wanneer u de cursus EHBO bij Livis met een positief resultaat heeft afgerond, bent u opgeleid tot Het Oranje Kruis certificaat. U ontvangt dit certificaat binnen een week na afronding van de cursus. Het certificaat is twee jaar geldig. Dit certificaat kunt u uitprinten of downloaden.

De online theorie (4-6 uur)

De online theorie volgt u op internet. U leert door het bekijken van filmpjes met gesproken instructies en foto’s waarbij gesproken instructies worden gegeven. Ook maakt u interactieve toetsen. De online theorie bereidt u voor op de meest voorkomende ongelukken in en om het huis. Denk hierbij aan een bloedneus, een snijwond of een splinter verwijderen. Daarnaast leert u juist te handelen in ernstige situaties, zoals een vergiftiging, een botbreuk of een grote wond.

De praktijksessie (4 uur)

Nadat de online theorie is behaald, kunt u de praktijksessie volgen. De praktijksessie dient u binnen 3 maanden na de afronding van de online theorie te volgen. In de praktijksessie oefent u zelf reanimatie, verband aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken, en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. De praktijksessie wordt gegeven door een ervaren en gecertificeerde instructeur.

Cursus EHBO bij Livis

  • Leer in 4 uur de theorie online, gewoon thuis
  • Inclusief één praktijksessie van 4 uur bij u in de buurt
  • Met 2 jarig certificaat erkend door Het Oranje Kruis