Sportverenigingen

Eerste Hulp bij sportongevallen

Volg met korting een opleiding bij Livis en zorg dat jouw organisatie een stukje veiliger wordt!

Werkgevers in de Sport is met Livis een samenwerking aangegaan om Eerste hulp onder sportverenigingen te bevorderen en te stimuleren. Hierbij is een selectie samengesteld van relevante cursussen voor organisaties en verenigingen in de sport.

Het aanbod gaat van reanimatie tot een uitgebreide cursus EHBO + Eerste hulp bij sporters en BHV. De cursussen bestaan uit een online theorie en een praktijkdeel op een van onze ruim 200 locaties.

Weet jij of je recht hebt op een vergoeding vanuit je zorgverzekeraar? Ben je aanvullend verzekerd, dan hebben de meeste zorgverzekeraars namelijk een speciaal zorgpotje beschikbaar voor het volgen van een EHBO-cursus. Zo is de kans groot dat je verzekeraar jouw cursus vergoedt.

Wij helpen je met het controleren of jij je EHBO cursus vergoedt krijgt door je verzekeraar. De lijst is up to date en bevat de meeste recente 2020 vergoedingen van de meeste Nederlandse verzekeraars. Dus wacht niet langer en check nu of jij iets terug krijgt of zelfs 100% vergoed krijgt!

Volg een cursus

Op dit moment zijn er geen aan de partner gekoppelde cursussen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Over de cursus EHBO & BHV

Na inschrijving krijg je toegang tot je eigen leeromgeving, de campus. Hier staat de online theorie voor je klaar en kun je een praktijksessie inplannen. Zorg dat de gegevens kloppen, deze komen namelijk op je certificaat. Na het bestellen van de cursus dien jij je via de campus aan te melden voor de gewenste praktijkdata van de praktijksessie.

 

Een cursus EHBO/BHV bestaat uit online theorie (gemiddeld 4-6 uur) en een praktijksessie (4 uur) bij jou in de buurt. De online theorie volg je op internet. Je leert door het bekijken van filmpjes met gesproken instructies en foto’s waarbij gesproken instructies worden gegeven. Ook maak je interactieve toetsen. De online theorie bereidt je voor op de meest voorkomende ongelukken in en om het huis. Denk hierbij aan een bloedneus, een snijwond of een splinter verwijderen. Daarnaast leer je juist te handelen in ergere situaties, zoals een vergiftiging, een botbreuk of een grote wond.

 

Nadat de online theorie is behaald, kun je de praktijksessie volgen. De praktijksessie dien je binnen 3 maanden na de afronding van de online theorie te volgen. In de praktijksessie oefen je zelf reanimatie, verband aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. De praktijksessie wordt gegeven door een ervaren en gecertificeerde instructeur.

 

Wanneer je de EHBO cursus met een positief resultaat hebt afgerond, ben je opgeleid tot Het Oranje Kruis certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig. Je ontvangt dit certificaat binnen een week na afronding van de cursus.