1,5 meter: hoe gaan we hier mee om in de praktijksessies?

Categorie:
EHBO bhv
Tags:
EHBO BHV
Leestijd: 3 min

Tijdens de coronapandemie konden we een lange tijd onze EHBO skills niet oefenen in de praktijk. We hebben uiteraard wel online alle benodigde kennis opgedaan. Hoe fijn is het dat we weer in een praktijksessie bij elkaar mogen komen en onze EHBO kennis toe te passen in een leervolle praktijksessie. Uiteraard nemen wij alle voorzorgsmaatregelen om een veilige omgeving te bieden en houden wij ook alle regels in acht. Lees hieronder meer over hoe de praktijksessies er nu bij ons uitzien.

Je werkt met schone materialen

Het is erg belangrijk dat alle tafels, stoelen en gebruiksvoorwerpen goed schoon zijn tijdens onze praktijksessies. Daarom letten wij er erg goed op dat er voor, tijdens en na de sessie grondig wordt schoongemaakt. Nadat iemand iets heeft gebruikt of aangeraakt ontsmetten wij dit voorwerp direct. Zo zorgen we ervoor dat de praktijksessies niet alleen erg leerzaam zijn maar ook uitermate veilig.

De reanimatiepoppen en hun longen

We geven de cursist zelf de keuze of hij/zij het beademen wil oefenen op de reanimatiepop. De reanimatiepoppen die wij gebruiken voor onze praktijksessies hebben een ‘gezicht’ en ‘longen’. Mocht de cursist graag het beademen willen oefenen op de pop, dan zorgen wij er altijd voor dat het gezicht van de pop extra goed wordt schoongemaakt met alcohol. Daarnaast krijgt elke cursist zijn/haar eigen longzakje om mee te oefenen. Zo blijven de reanimatiepoppen schoon en veilig voor gebruik.

Alcohol en handzeep

Ondanks dat alle materialen waarmee we werken grondig zijn schoongemaakt, raden we het toch aan om regelmatig de handen schoon te maken met alcohol en/of handzeep. Door het hele lokaal staan flessen met handzeep en alcohol klaar. Zo blijven niet alleen de spullen waar we gebruik van maken, maar ook de handen van de cursisten, veilig en schoon.

Mondkapje

Het dragen van een mondkapje is niet meer verplicht mits er 1.5 meter afstand gehouden kan worden. Toch raden wij onze cursisten zeker aan om een mondkapje mee te nemen. Het is niet verplicht om een mondkapje te dragen maar we adviseren het wel. Daarnaast blijft ons advies hetzelfde, ongeacht of iemand al gevaccineerd is of niet.1,5 meter

Wij vinden het erg belangrijk en essentieel om ervoor te zorgen dat alle tafels en stoelen zo zijn ingedeeld dat iedereen op 1.5 meter van elkaar kan zitten. Zo zorgen wij ervoor dat de cursisten zich comfortabel voelen en zich niet te hoeven afvragen of de ander ‘toch net iets te dichtbij zit’. Tijdens de praktijksessies zijn al onze trainers zich erg bewust van de 1.5 meter maatregel en ze zullen de cursisten hier ook op blijven attenderen, mocht het zich voordoen dat de 1.5 meter afstand niet in acht wordt genomen.

Frisse lucht

We geven extra aandacht aan het creëren van frisse lucht in onze oefenruimtes. We ventileren de ruimtes altijd door de ramen open te houden. Daarnaast besluiten we soms om (een gedeelte) van de les buiten plaats te laten vinden.

Jouw veiligheid en gemak staat bij ons voorop

Al met al hebben wij de afgelopen tijd gezien dat iedereen zich erg goed aan de regels houdt en dat de cursisten zich veilig en op hun gemak voelen tijdens onze sessies. Wij vinden dit erg belangrijk. Onze trainers staan voor jou klaar om te bespreken hoe jij het meest uit jouw praktijksessies kan halen. Boek jij jouw praktijksessie weer in bij ons?

Wil jij graag meer leren over reanimatie, EHBO of BHV? En wist jij dat 80% van de zorgverzekeraars jouw cursus vergoeden? Neem een kijkje op www.livis.nl voor ons cursusaanbod. We hopen je snel weer te zien bij een van onze praktijksessies.