EHBO op school

Categorie:
EHBO
Tags:
EHBO Kinderen School
Leestijd: 3 min

Jongeren met een EHBO-diploma kunnen het verschil maken tussen leven en dood. Het bewijs leverde de 17-jarige Laurens toen hij een vrouw met een hartstilstand trof. Hij deed wat hij op school had geleerd en reanimeerde de vrouw. Er is steeds meer aandacht voor EHBO in het onderwijs. Hieronder lees je een aantal redenen waarom EHBO in het onderwijs belangrijk is.

Harde cijfers

- Jaarlijks belanden 14.000 jongeren tussen de 0 en 18 jaar op de Spoedeisende Hulp (Veiligheid.nl)
- 300 mensen per week krijgen een hartstilstand, buiten het ziekenhuis (Hartstichting)
- Direct reanimeren verhoogt de overlevingskans met 50 procent (Hartstichting)
- Het aantal comazuipers onder jongeren blijft stijgen (AD)
- Veel ongelukken gebeuren op de basisschool tijdens de gymles (Veiligheid.nl)

Iets bijdragen aan de maatschappij

Een EHBO-cursus is een uitgelezen kans voor leerlingen op de basisschool, maar ook voor leerlingen op de middelbare school. Kinderen en jongeren dragen graag iets positiefs bij aan de omgeving. Niet vreemd ook. Het is mens eigen om elkaar te helpen. Dat gevoel dat we er voor elkaar zijn, op elk moment van de dag. Dat sluit heel mooi aan bij de gedachte van een cursus EHBO. Een EHBO-cursus volg je niet voor jezelf, maar voor een ander.

Kennis onthouden

Kinderen en jongeren hebben juist de leeftijd om makkelijk nieuwe kennis te onthouden. Een goed moment om onze nieuwe generatie alles te leren over levensreddend handelen.

Meer over EHBO?

Livis is in 2008 als eerste opleider in Nederland gestart met het aanbieden van EHBO-cursussen. Lees hier meer over de EHBO-cursussen.