Zo zorg je voor een stressvrije kerst

Categorie:
Kerst Feestdagen
Tags:
Kerst
Leestijd: 2 min

Kerst staat weer voor de deur. Geef jij dit jaar een etentje voor familie of vrienden? Lees dan deze tips even, dat kan je wat kopzorgen schelen.

Tips voor een stress vrije kerst

Bedenk wat je van te voren kunt maken 

Soep kan je bijvoorbeeld makkelijk een dag van te voren maken en hoef je op de dag zelf alleen nog maar op te warmen.

Maak gerechten die je eerder hebt gemaakt

Als je kiest voor een gerecht dat je nog nooit eerder hebt gemaakt kan dat voor een hoop onnodige stress zorgen. Daarnaast weet je ook nog niet of het echt zo lekker is als je dacht.

Vraag anderen om hulp

Een kerstdiner helemaal alleen verzorgen is vaak veel werk. Vraag daarom mensen om te helpen. Vraag ze om de tafel te dekken, een boodschap te doen of vraag iedereen om iets mee te nemen.

Maak van te voren een planning

Het lijkt misschien overdreven, maar een planning kan je veel rust geven. Als je precies weet hoeveel tijd je aan alles kwijt bent weet je wanneer je met wat moet starten. Dan hoef je daar in ieder geval niet meer over na te denken.

Bedenk een alternatief voor de koelkast

Als je een diner geeft is je koelkast waarschijnlijk helemaal vol. Zet dranken buiten of zorg dat je een grote bak met ijsklontjes hebt waar je de dranken in kan zetten, dat scheelt weer een hoop.

Geen zin om je uit te sloven in de keuken dit jaar? Gourmetten met kerst is ontzettend gezellig! Lees in onze blog 'Gourmetten met kerst' hoe je dat veilig doet.