KNGO

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Wat doe je als een kind zijn hoofd stoot, een brandwond heeft, of buiten bewustzijn raakt? Wanneer moet je de huisarts, of misschien wel 112 bellen? In onze nieuwe cursus EHBO voor Gastouders leer je hoe je zelfverzekerd hulp kunt verlenen bij ongelukken waar je als gastouder mee te maken kunt krijgen. De nieuwe ABCDE-methode helpt je stap voor stap te handelen en het hoofd koel te houden. 

Als lid van de KNGO ontvang je via deze pagina met een actiecode € 10 korting op de cursus EHBO voor Gastouders.

Nadat je de praktijkles succesvol hebt afgerond, ontvang je een erkend Livis certificaat, geschikt voor alle gastouders en professionals in de zorg die aan de wet IKK moeten voldoen. 

Volg een cursus

Op dit moment zijn er geen aan de partner gekoppelde cursussen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Over de cursus

ABCDE-methode
De nieuwe cursus EHBO voor Gastouders werken volgens de ABCDE-methode, die al succesvol wordt gebruikt door hulpdiensten zoals de brandweer en de ambulance. De methode leert cursisten een gestructureerde aanpak die helpt om zelfverzekerd te handelen en risico’s beter te kunnen inschatten en bij een ongeluk en in geval van nood. En je kunt de lesstof afstemmen op jouw ervaringsniveau, dus besteed je tijd optimaal!

Volg een praktijksessie bij jou in de buurt
Als je de online cursus hebt afgerond, pas je jouw EHBO-skills onder begeleiding van een ervaren trainer toe in realistische praktijksituaties. Zo maken we de stap naar het dagelijks leven zo klein mogelijk. 

  • Er is altijd wel een praktijkles bij jou in de buurt!  
  • We werken met meer dan 200 locaties door het hele land.  

Je volgt ontvangt een erkend Livis certificaat
Nadat je de praktijkles succesvol hebt afgerond, ontvang je een erkend Livis certificaat, geschikt voor alle professionals in de zorg die aan de wet IKK moeten voldoen. Uiteraard blijft het mogelijk om desgewenst tegen een meerprijs de reguliere cursus van het Oranje Kruis te volgen bij Livis.