De cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen

 

Tijdens de cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen leer jij precies wat er nodig is om hulp te verlenen aan een baby of kind, mocht er zich een ongevalssituatie voordoen. Ons doel? Wij leren jou levensreddend handelen. Zodat jij weet wat je moet doen bij situaties zoals verslikking, van een hoogte vallen of in het uiterste geval bij reanimatie. 

Blended learning: online training en praktijksessie bij jou in de buurt

Bij Livis werken we met blended learning. Je start met een online cursus waarin je de theorie leert (4 tot 6 uur). Je oefent met realistische, interactieve scenario’s. Je kunt zo vaak stoppen al je wilt en gaat daarna gemakkelijk verder waar je gebleven bent. Als je de theorie hebt afgerond, volg je een praktijksessie (3,5 uur) bij jou in de buurt. Tijdens deze training krijg je waardevolle coaching van onze didactische en vaardige instructeurs. Na afloop ontvang je van ons het erkende Livis certificaat, wat ook geschikt is voor professionals in de zorg die aan de wet IKK of het geaccrediteerde systeem van het KCKZ moeten voldoen.


Wat leer jij tijdens de cursus?

✔️ Eerste hulp verlenen volgens de ABCDE-methode
✔️ Zelfverzekerd handelen bij ongevallen en noodsituaties
✔️ Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren
✔️ Behandelen van grote en kleine letsels, van breuk tot bloedneus
✔️ Reanimeren (met een AED) bij baby’s en kinderen 


De ABCDE-methode

In onze vernieuwde cursus EHBO bij Baby’s en Kinderen maken we gebruik van de ABCDE-methode. Een methode die ook  wordt toegepast door professionele hulpverleners. Deze methode leert jouw handelen en denken volgens een gestructureerd stappenplan. Je bekijkt een ongevalssituatie van top tot teen om te kunnen begrijpen wat er precies gebeurt is tijdens een ongeluk. Je leert met deze methode risico’s inschatten, zelfverzekerd beslissingen nemen en helder uitleggen wat er gebeurt is aan eventuele hulpdiensten. 


Gratis een EHBO cursus volgen?

Wist jij dat 80% van de Nederlandse zorgverzekeraars jouw EHBO-cursus vergoeden? Kijk hier gauw of dat voor jou ook het geval is.

Livis


Livis is Nederlands grootste opleider van blended EHBO- en BHV-opleidingen met 200 locaties door heel Nederland. Het is onze missie om levensreddend handelen beter op de kaart te zetten en daar aandacht voor te vragen. 

 

EHBO bij Baby's en Kinderen

EHBO bij Baby's en Kinderen

Leer zelfverzekerd eerste hulp verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij baby's en kinderen. Voorkom dat je niet weet wat je moet doen in geval van nood en maak het verschil bij levensbedreigende situaties. Inschrijven

Laatste nieuws & tips

Help, ik ben mijn kind kwijt!
Zomer

Help, ik ben mijn kind kwijt!

Wat moet je doen als je op een zee-egel bent gaan staan?
Steken
Zomer

Wat moet je doen als je op een zee-egel bent gaan staan?

Verdrinking voorkomen: 5 tips voor veilig zwemplezier
EHBO
reanimatie

Verdrinking voorkomen: 5 tips voor veilig zwemplezier

Wat te doen bij een kwallenbeet?
Bijtwonden
Zomer
EHBO

Wat te doen bij een kwallenbeet?

Meer nieuws