Onze vernieuwde cursussen volgens de ABCDE-Methode

Categorie:
EHBO BHV
Tags:
EHBO BHV
Leestijd: 3 min

Bij Livis kan je terecht voor een breed scala aan verschillende cursussen op het gebied van EHBO en BHV. Ben je een gastouder, werk je in de kraamzorg, of ben je zelf een moeder die graag meer wil weten over hoe je moet omgaan met de meest voorkomende ongelukjes in huis? Bij Livis is er voor ieder wat te leren. Hierbij hebben wij de EHBO voor Baby’s en Kinderen cursus en de BHV-Kinderopvang & EHBO bij Baby’s en Kinderen cursus vernieuwd. Hieronder leggen we graag uit wat deze cursussen nou zo bijzonder maakt.

Wat is er zo bijzonder aan deze vernieuwde cursussen?

Beiden cursussen zijn gebaseerd op ons vernieuwende onderwijs waarbij we gebruik maken van de ABCDE-Methode. Wij vonden het namelijk hoog tijd om te kijken naar verbetering van de cursussen die in de EHBO-branche worden gegeven. Hierbij vinden wij het erg belangrijk om met realistische scenario’s te kunnen werken en om de cursussen interactief te maken, waarbij we een mix van  online en offline trainingen aanbieden. Laten we er nog iets dieper op ingaan!

Leer een gestructureerde aanpak en zelfverzekerd beslissingen maken

Wij vinden het enorm belangrijk dat we de Nederlandse bevolking zelfredzamer maken op onder andere het gebied van EHBO en BHV. Daarom hebben we ervoor gekozen om de vernieuwde cursussen zó te maken dat men leert te kijken naar ongeval-situaties met een gestructureerde aanpak. Door het leren van de ABCDE-Methode zal de cursist heel goed weten hoe hij/zij beslissingen moet maken in geval van nood. Dit maakt de cursist uiteindelijk een stuk zelfverzekerder, wat wij erg belangrijk vinden. 

Werk met realistische scenario's

De cursussen zijn een mix van beiden online en offline trainingen. Bij beiden trainingen wordt gebruik gemaakt van realistische scenario’s. Deze realistische scenario’s helpen enorm bij het leren van situaties die in het echt ook kunnen voorkomen. Wij vinden het belangrijk dat de lesstof interactief blijft en dat een cursist zich kan inbeelden wat hij/zij moet doen op een kritiek moment. Je leert het grootste gedeelte van de stof online en je zal daarna wat je hebt geleerd toepassen in een praktijktraining.Krijg coaching tijdens de praktijksessies

Wat wij ondervinden bij veel EHBO- en BHV-cursussen die gegeven worden, is dat het vaak trainingen zijn die vanuit de instructeur gegeven worden. Je zou het bijna een eenrichtingsverkeer-training kunnen noemen. Wij besloten dat we dit graag anders wilde zien. Namelijk met een training die interactief is en een coachend karakter heeft. Onze online- en praktijktrainingen sluiten zich ook aan bij het kennisniveau van de cursist, zodat je vooral leert waar je nog niet 100% competent in bent. 

Lees volgens de ABCDE-Methode

Beiden cursussen worden gegeven volgens de ABCDE-Methode. Deze methode leert de cursist te handelen volgens methodes die ook door professionele hulpverleners worden gebruikt. Hierbij leer je als cursist om van top tot teen te kijken naar wat er precies aan de hand kan zijn met een persoon betrokken bij een ongeval. Daarnaast leren de cursisten met deze methode beter risico’s in te schatten bij een ongeluk of in geval van nood. Dit leidt ook tot het beter kunnen uitleggen wat er aan de hand is tegen eventuele hulpdiensten.

Blended learning met een eigen Livis-certificaat

Beiden cursussen zijn een mix van online- en praktijktrainingen, wat we bij Livis ‘blended learning’ noemen. Je kan de cursus in jouw eigen tempo starten, oppakken en afronden. Daarnaast kan de online lesstof worden aangepast op jouw ervaringsniveau en heb je een jaar de tijd om jouw praktijklessen in te plannen. Deze praktijklessen worden gegeven op 200 verschillende locaties in Nederland. Als alles is afgerond krijg je een erkend Livis certificaat van ons, dat ook geschikt is voor professionals die aan de wet IKK moeten voldoen.

Wil je graag meer weten over de vernieuwde cursussen? Neem dan een kijkje op de EHBO voor Baby’s en Kinderen cursus en de BHV-Kinderopvang & EHBO bij Baby’s en Kinderen cursus link. Meld je vandaag nog aan!