Onze vernieuwde cursussen volgens de ABCDE-Methode

Categorie:
EHBO BHV
Tags:
EHBO BHV
Leestijd: 3 min

Bij Livis kan je terecht voor een breed scala aan verschillende cursussen op het gebied van EHBO en BHV. Ben je een gastouder, werk je in de kraamzorg of ben je zelf een moeder die graag meer wil weten over hoe je moet omgaan met de meest voorkomende ongelukken in en om het huis? Overweeg dan eens onze vernieuwde cursussen volgens de ABCDE-methode. Wij leren jou levensreddend handelen. Zodat jij weet wat je moet doen bij situaties zoals bij verslikking, van een hoogte vallen of in het uiterste geval bij reanimatie.

Wat is er zo bijzonder aan deze vernieuwde cursussen?

Bij onze nieuwe cursussen maken we gebruik van de ABCDE-methode. Deze methode wordt ook toegepast door professionele hulpverleners en leert je te handelen en denken volgens een gestructureerd stappenplan. Maar dat niet alleen. We vinden het ook erg belangrijk om te werken met realistische scenario’s en om de cursussen interactief te maken, waarbij we een mix van online en offline trainingen aanbieden. Laten we er nog iets dieper op ingaan!

Leer een gestructureerde aanpak en zelfverzekerd beslissingen nemen

Kinderen ontwikkelen zich vaak spelenderwijs en juist tijdens het spelen kan er soms iets mis gaan. Wij weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit en ook hoe lastig het kan zijn om adequaat te handelen als er plotseling iets gebeurd. Juist dan is het belangrijk dat je weet wat je moet doen. In de cursussen leer je te kijken naar een ongevalssituatie door middel van een gestructureerde aanpak. Door het toepassen van de ABCDE-Methode weet je als cursist welke beslissingen je moet maken in geval van nood. Dit maakt je zelfverzekerd.

Werk met realistische scenario's

De cursussen zijn een mix van online en offline trainingen. Bij beide trainingen wordt gebruik gemaakt van realistische scenario’s. Start in je eigen tempo met een online cursus waarin jij kunt oefenen met interactieve animaties en video’s die de praktijksituaties simuleren. Volg daarna de praktijktraining; deze heeft een coachend karakter en je gaat aan de slag met de realistische scenario’s die je in de online training hebt geleerd.Krijg coaching tijdens de praktijksessies

Onze online- en praktijktrainingen sluiten aan bij het kennisniveau van de cursist, zodat je vooral leert waar je nog niet 100% competent in bent. De praktijktraining is interactief en heeft een coachend karakter. Je wordt uitgenodigd om te oefenen met de praktijksituaties die jij nog niet beheerst en wordt daarin begeleid door een van onze ervaren instructeurs.

Leren volgens de ABCDE-Methode

We vertelden het al: beide cursussen worden gegeven volgens de ABCDE-Methode. Je leert als cursist om van top tot teen te kijken naar wat er precies aan de hand is met een persoon betrokken bij een ongeval. Daarnaast leer je  met deze methode beter risico’s in te schatten bij een ongeluk of in geval van nood. Dit leidt ook tot het beter kunnen uitleggen wat er aan de hand is tegen eventuele hulpdiensten.

Blended learning met een eigen Livis-certificaat

Een aantal van onze cursussen zijn een mix van online- en praktijktrainingen, wat we bij Livis ‘blended learning’ noemen. Je kan de cursus in jouw eigen tempo starten, oppakken en afronden. Daarnaast kan de online lesstof worden aangepast op jouw ervaringsniveau en heb je in totaal een jaar de tijd om de cursus af te ronden en het praktijkgedeelte in te plannen. De praktijklessen worden gegeven op 200 verschillende locatie in Nederland. Als alles is afgerond ontvang je een erkend Livis certificaat, dat ook geschikt is voor professionals die aan de wet IKK moeten voldoen of geaccrediteerde punten van het KCKZ moeten behalen.

Wil je graag meer weten over een van de vernieuwde cursussen? Neem dan een kijkje bij de cursus EHBO bij  Baby’s en Kinderen, EHBO voor de kraamzorg of de speciaal voor kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en scholen ontwikkelde cursus BHV-Kinderopvang & EHBO bij Baby’s en Kinderen. Meld je vandaag nog aan!