Leer hoe je als jonge ouder eerste hulp kunt verlenen bij vaak voorkomende ongelukken bij baby's en kinderen en leer meer over de veilige hechting tussen de ouder en het kind.

Wat leer ik?

Tijdens de cursus EHBO voor jonge ouders leer je onder andere:

 • Zelfverzekerd handelen en communiceren bij ongelukken en bij noodsituaties.
 • Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren.
 • Hulp verlenen volgens de ABCDE-methode: deze methode wordt ook door professionele hulpverleners toegepast en helpt jou volgens een gestructureerde aanpak te handelen bij een ongeval of noodsituatie.
 • Behandelen van grote en kleine letsels; van breuk tot bloedneus, van verstikking tot vergiftiging en van brandwonden tot vallen van een grote hoogte.
 • Reanimeren (met een AED) bij baby’s en kinderen.

Tijdens de cursus Veilige hechting tussen Ouder en Kind leer je meer over:

 • De ontwikkeling van een kind
 • Factoren die van invloed zijn op de ontwikkeling
 • Wat hechting is
 • Tips voor een veilige hechting
 • Factoren die de hechting beïnvloeden
 • Hechting met een ouder broertje of zusje

E-learning

De cursus EHBO Baby’s en Kinderen + Veilige hechting tussen Ouder en Kind start met de e-learnings. Deze volg je zelfstandig in gemiddeld 5-7 uur voor beide cursussen. Je hoeft de e-learning niet in één keer af te ronden, je kunt namelijk beginnen en stoppen wanneer je wilt. Ons systeem houdt bij waar je bent gebleven. Aan het einde volgt er een eindtoets. Als jij 80% van deze vragen goed hebt beantwoord mag je deelnemen aan de praktijksessie.

In de e-learning leer je met interactieve scenario’s. Op deze manier oefen je alvast met realistische situaties. Zo leert de cursus jou om adequaat en zelfverzekerd te kunnen handelen in geval van nood. Daarnaast kan je de lesstof afstemmen op jouw ervaringsniveau, waardoor je jouw tijd optimaal besteedt.

Praktijksessie

Na het afronden van de e-learning volg je de praktijksessie op één van de 200 locaties in Nederland. Onze ervaren trainers verzorgen een dynamische en interactieve praktijksessie waarbij jij in 4 uur jouw EHBO-vaardigheden traint. Dit is hét moment om jouw EHBO-kennis in de praktijk te brengen.

Het Livis-certificaat

Na het succesvol afronden van de e-learning en de praktijksessie ontvang je het Livis-certificaat. Heb je vragen over de certificering? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Wordt jouw cursus vergoed?

80% van aanmeldingen voor een EHBO-cursus bij Livis wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden de cursus zelfs voor 100%. Ben je benieuwd of jij jouw EHBO-cursus ook gratis volgt vanuit je aanvullende zorgverzekering? Doe dan de vergoedingscheck.

Start nu jouw cursus

 

EHBO bij Baby's en Kinderen + Herken kinderziekten