Ontdek hoe je als jonge ouder vol vertrouwen eerste hulp kunt bieden wanneer je kleintje een ongelukje heeft. Leer hoe je levens kunt redden en rustig kunt blijven in noodsituaties.

 

Wat leer je tijdens deze cursus?

Tijdens de cursus leer je onder andere:

  • Zelfverzekerd handelen en communiceren bij ongelukken en bij noodsituaties.
  • Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren.
  • Hulp verlenen volgens de ABCDE-methode: deze methode wordt ook door professionele hulpverleners toegepast en helpt jou volgens een gestructureerde aanpak te handelen bij een ongeval of noodsituatie.
  • Behandelen van grote en kleine letsels; van breuk tot bloedneus, van verstikking tot vergiftiging en van brandwonden tot vallen van een grote hoogte.
  • Reanimeren (met een AED) bij baby’s en kinderen.

E-learning

De cursus EHBO voor jonge ouders start met een e-learning. Deze volg je zelfstandig in gemiddeld 3-4 uur. Je hoeft de e-learning niet in één keer af te ronden, je kunt beginnen en stoppen wanneer je wilt. Ons systeem houdt bij waar je bent gebleven. Aan het einde volgt er een eindtoets. Als jij 80% van deze vragen goed hebt beantwoord mag je deelnemen aan de praktijksessie.

In de e-learning leer je met interactieve scenario’s. Op deze manier oefen je met realistische situaties. Zo leert de cursus jou om adequaat en zelfverzekerd te kunnen handelen in geval van nood. Daarnaast kan je de lesstof afstemmen op jouw ervaringsniveau, waardoor jij jouw tijd optimaal besteedt.

Praktijksessie

Na het afronden van de e-learning volg je de praktijksessie op één van de 200 locaties in Nederland. Onze ervaren trainers verzorgen een dynamische en interactieve praktijksessie waarbij jij in 3,5 uur jouw EHBO-vaardigheden traint. Dit is hét moment om jouw EHBO-kennis in de praktijk te brengen.

Het Livis-certificaat

Na het succesvol afronden van de e-learning en de praktijksessie ontvang je het Livis-certificaat. Heb jij vragen over de certificering? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Wordt jouw cursus vergoed?

80% van aanmeldingen voor een EHBO-cursus bij Livis wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De meeste verzekeraars vergoeden de cursus zelfs voor 100%. Ben je benieuwd of jij jouw EHBO-cursus ook gratis volgt vanuit je aanvullende zorgverzekering? Doe dan de vergoedingscheck.

Start nu jouw cursus

 

EHBO bij Baby's en Kinderen

 

Wat leer ik?

Ademhaling controleren
AED bedienen
Bewustzijn controleren
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Eerste hulp bij beknelling
Elektriciteitsletsels
Ernstige allergische reactie
Ernstige bloedingen
Hersenvliesontsteking
Hulpdiensten alarmeren
Kleine en grote wonden
Koortsstuip
Kneuzing en verstuiking
Letsel door warmte en kou
Luchtwegbelemmering
Oogletsel
Reanimatie baby/kind
Schaaf- en snijwonden
Shock
Vergiftiging
Verslikken/verstikken
Vitale functies