Volg een BHV Cursus, ook om de veiligheid in huis te garanderen

Categorie:
BHV
Tags:
BHV
Leestijd: 3 min

Volg je een BHV cursus alleen voor op kantoor? Nee, zeker niet. Alles wat je in een BHV cursus leert kan je natuurlijk ook toepassen in andere situaties. Zo is het heel erg waardevol om een BHV-Cursus te volgen voor alternatieve werksituaties. Nu iedereen meer thuis werkt en er een grote kans bestaat dat meer mensen dat ook blijven doen, is het goed om te weten dat de kennis van een BHV-Cursus ook zeker thuis toegepast kan worden. Iets waar je misschien nog niet direct aan gedacht had.

BHV voor thuiswerkers

Het kan zomaar gebeuren; je partner heeft net de kinderen een schoolopdracht uitgelegd en loopt gehaast van de trap terwijl ze haar telefoon checkt op nieuwe mails. Ze valt van de laatste paar treden. Of kan je het je voorstellen dat een van jouw kinderen niet door heeft dat de pan op het fornuis nog heel erg heet is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en met een BHV cursus leer jij op een zelfverzekerde manier te handelen, ook in situaties in huis.

Welke kennis doe jij op in een BHV cursus die je ook thuis kunt toepassen?

Hieronder gaan we in op 5 onderwerpen die jij onder andere zult leren in een BHV cursus die je ook thuis kunt toepassen. Denk hierbij aan het vergroten van de zelfredzaamheid voor jezelf en je familie in allerlei (levensbedreigende) situaties. Gevaarlijke situaties zoals bij brand, heftige bloedingen en als je moet reanimeren. We zullen ook ingaan op de voordelen van het hebben van een AED in de buurt en hoe belangrijk het is om goed te leren communiceren in geval van nood.

1. Je zelfredzaamheid bij brand vergroten

Het kan natuurlijk zomaar gebeuren dat er bij jullie thuis een keer een brand ontstaat. Dit kan van een vlam in de pan snel naar een wat grotere brand uitslaan. Daarom is het belangrijk om goed te weten wat jij het beste kunt doen in geval van een brand. Jij leert hier meer over in onze BHV Cursussen.

2. Heftige bloedingen

Thuis kan er van alles gebeuren. Zo kan het zijn dat jij of een van jouw kinderen zich in hun vinger snijdt. Er zijn nog veel meer situaties in huis denkbaar waarbij er een (heftige) bloeding kan ontstaan. In onze BHV-Cursus leer je alles over hoe je hier het beste mee kunt omgaan.

3. Wat te doen als je moet reanimeren?

Weet jij wat je moet doen als er zich een situatie voordoet waarbij jij jouw partner of kind zou moeten reanimeren? Dat zo’n situatie behoorlijk stressvol is hoeven we niet uit te leggen. Daarom is het extra belangrijk om de kennis in huis te hebben waarbij jij zelfverzekerd en rustig kunt handelen op het moment dat dat nodig is. In de BHV-Cursus zal je ook alles leren over reanimatie.

4. Is er een AED bij jou in de buurt?

Niet ieder huishouden heeft een AED hangen. Dat hoeft ook helemaal niet. Het kan alleen wel handig zijn om onderzoek te doen of er bij jou in de buurt een AED aanwezig is. We hebben een stuk geschreven over het vinden van een AED in jouw buurt, de optie om een AED aan te schaffen met jouw buren en meer. Lees er meer over in deze blog.

5. Hoe communiceer jij het beste over ongevallen?

Het is erg belangrijk om bij ongevallen rustig te blijven en zelfverzekerd te kunnen handelen. Dit leer jij tijdens een BHV-Cursus. Daarnaast vinden wij het bij Livis belangrijk om te kunnen handelen volgens de bekende ABCDE-Methode, die aansluit op de werkwijze van professionele hulpverleners. Bij deze methode leer je overzichtelijk naar een ongevalssituatie te kijken. Je leert met deze methode ook duidelijk te communiceren over wat er gaande is. 

Wil je graag meer weten over onze BHV-cursussen? Neem dan een kijkje op onze website. Meld je vandaag nog aan om de kennis op te doen die je nodig hebt om jouw eigen en jouw families veiligheid te waarborgen in huis.