Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een val van de trap, een schuiver op een gladde straat of een steek van een wesp: het kan zomaar gebeuren. Hoe kan je jezelf het best voorbereiden op het geven van eerste hulp door middel van bijvoorbeeld een EHBO-cursus? Wij bespreken het hieronder, lees snel verder!
Zorg voor een goedgevulde EHBO-kit
Heb jij een een verbanddoos in huis? Hierin kan je bijvoorbeeld pleisters, een pincet, een verbandschaar, zwachtels, kompressen en verband bewaren. Benieuwd wat je precies nodig hebt in een EHBO-kit? Bekijk dan hier onze handige checklist.
Ken alle belangrijke telefoonnummers
Zorg dat je belangrijke telefoonnummers weet, zoals het nummer van de huisarts. Daarnaast is het handig als je in jouw eigen telefoon een ICE-nummer (In Case of Emergency) opslaat voor het geval er iets met jou gebeurt. Hulpverleners kunnen op deze manier je contactpersoon bereiken zonder de toegangscode op je mobiele telefoon in te voeren.
Vind een AED in de buurt
Weet jij waar je een AED kunt vinden bij jou in de wijk of in de buurt van je werk, (sport)club of andere plek waar je vaak bent? Je kan een AED vinden via AED kaarten of via bijvoorbeeld de Rode Kruis app. Let goed op de AED sticker bij de ingang van gebouwen. Lees ook onze blog over een AED in jouw buurt.
Houd je kennis up to date
Met het volgen van een EHBO-cursus weet jij wat je moet doen in ernstige en minder ernstige gevallen. Zo leer je onder andere reanimeren, een AED gebruiken, wonden verbinden en wat te doen bij verstikking, verslikking of een vergiftiging.
Wil je meer leren over EHBO? Tijdens de cursus EHBO bij Volwassenen leer je zelfverzekerd en adequaat handelen. Geef je snel op! Wist je daarnaast dat 80% van de Nederlandse zorgverzekeraars een EHBO-cursus van Livis vergoedt? Doe de vergoedingscheck om te zien of dit ook voor jou geldt.