Leer reanimatie en eerste hulp te verlenen bij veelvoorkomende ongelukken bij baby's en kinderen. Met online theorie en een praktijksessie.

Een val van de trap of een brandwond: een ongeluk zit in een klein hoekje. Weet jij wat je moet doen als er iets met je kindje gebeurt? Volg de cursus EHBO bij Baby's en Kinderen en leer hoe je hulp kunt verlenen bij ongelukjes die in en rondom het huis gebeuren. 

De online theorie

Bij Livis kan je vandaag al starten met je cursus. Na de aankoop van de cursus staat meteen de online theorie voor je klaar. Deze vind je in je persoonlijke account. Om de online theorie te doorlopen heb je zo’n 4 tot 6 uur nodig. Je kan tussendoor gewoon even stoppen met de online theorie. Er wordt voor jou bijgehouden waar je bent gebleven. Ga je verder met de online theorie?  Dan ga je verder op het punt waar jij was gestopt.

In 13 hoofdstukken leer je meer over eerste hulp aan kinderen. Je leert bijvoorbeeld meer over reanimatie, het gebruik van een AED, de 4 stappen van EHBO, brandwonden, shock, verslikking en verstikking en bloedingen. Na het afronden van de online theorie van de EHBO-cursus volgt een eindtoets. Deze eindtoets bevat 50 vragen. Om deel te mogen nemen aan de praktijksessie, moet je minimaal 80 procent van de vragen goed hebben beantwoord.

De praktijksessie

Als je de eindtoets van de EHBO-cursus succesvol hebt afgerond en de online theorie goed in je hoofd hebt zitten, dan is het moment aangebroken om deel te nemen aan de praktijksessie. In 4 uur oefen je jouw EHBO-skills. Onder begeleiding van een trainer leer je een baby/kind reanimeren en laat je zien wat jij weet op het gebied van EHBO. Het slagingspercentage ligt op 99%. De praktijksessie kan je meteen inplannen, maar dat mag ook als je de online theorie hebt afgerond. De praktijksessie plan je in via je persoonlijke account of bovenaan deze pagina als je ingelogd bent.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Veel zorgverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus tot wel 100 procent. Via onze website kan je eenvoudig checken of je een vergoeding ontvangt voor het volgen van een EHBO-cursus.

De voordelen

Theorie is ondersteund met beeld, geluid en quizvragen

- Foto’s en video’s over het verlenen van eerste hulp is prettig. Je krijgt daardoor beter beeld bij hoe je een handeling uitvoert. Daarom is de online theorie voorzien van mooi en duidelijk beeldmateriaal.
- De online theorie beschikt over een voorleesstem. Deze kan je per onderdeel aan- of uitzetten.
- De hoofdstukken hebben in de online theorie verschillende quizvragen. Deze quizvragen kom je in ieder hoofdstuk tegen. Hiermee kan je op een leuke en simpele wijze je EHBO-kennis checken.

Te volgen op computer, tablet en mobiel

De online theorie kan je volgen waar en wanneer je wilt. Of je nu liever via je mobiel, tablet of computer leert, het kan allemaal.

Praktijksessies door heel Nederland

We hebben meer dan 200 locaties in heel Nederland voor de EHBO-praktijksessies. 
 
Toegang tot naslagwerk

Livis geeft je een jaar lang toegang tot de online theorie. Ben je tussendoor iets vergeten of wil je bepaalde onderdelen nog een keer doornemen. 

Wat leer ik?

Deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

AED bedienen
Allergische reactie
Bijen/wespensteek
Bloedingen
Bloedneus
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Doorslikken vreemd voorwerp
Elektriciteitsletsels
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Koorts en koortsstuipen
Oogletsel
Oorpijn
Reanimatie baby
Reanimatie kind
Shock
Splinter verwijderen
Stikken
Tandletsel
Verdrinking
Vergiftiging
Verslikken
Voorwerp in neus of oor

Beoordeling (8)

5
5
4
3
2
1
Harry T.
3 weken geleden
Had nogal wat vragen, klantenservice gebeld en super geholpen! Cursus ook duidelijk en fijn te volgen. Zeker voor herhaling vatbaar.
Nadia S.
2 maanden geleden
Herhaling EHBO bij baby's en kinderen gevolgd. Even lastig te vinden op de website maar met hulp van de klantenservice snel kunnen bestellen. Fijn! Cursus zelf was goed te volgen, bij de herhaling kun je ervoor kiezen om direct naar de eindtoets te gaan maar je hebt ook de mogelijkheid om toch nog de online theorie te doorlopen.
Bea
11 maanden geleden
Eindelijk mijn cursus weer kunnen volgen. Goede instructeur en weer veel geleerd.
Bea
12 maanden geleden
Hele leuke en interactieve cursus. AED ook aan bod. Erg fijn om op deze manier te leren !
Catholijn te Wechel
1 jaar geleden
Goed en instructief. Alleen de aangegeven tijdsinvestering was, wanneer je de cursus voor de eerste maal doet, groter.
Tonny
1 jaar geleden
Duidelijke theorie en een fijne instructrice tijdens de praktijksessie.
Marianne van der Veen
1 jaar geleden
Ik vond de cursus erg uitdagend. Het was ook verrassend om te zien hoe de aanpak van baby's en kinderen verschilt. Erg fijn om hulp en tips van de instructeur te krijgen.
Aukje Poortinga
1 jaar geleden
Goede cursus. Duidelijke uitleg. En de praktijkcursus is goed. Ze zet je tot nadenken en daardoor tot goed handelen in lastige situaties.