Leer in deze e-learning meer over hoe je zelfverzekerd handelt bij veel voorkomende ongelukken bij baby’s en kinderen.

In een klein onoplettend moment is het al gebeurd...

Kinderen zijn nieuwsgierig en gaan graag op ontdekkingsreis. Alleen gaat dat natuurlijk wel eens mis. Een ongelukje zit in een klein hoekje. Ook thuis. Sterker nog, de meeste ongelukjes gebeuren in en rondom huis. Denk aan een slok schoonmaakmiddel van een fles die niet hoog genoeg staat, een schaafwond na een uitglijder over de vloer, een kneuzing aan de arm na een val van de trap of een brandwond. Weet jij wat je dan moet doen?

Eerste hulp aan kinderen

Als verzorger is het fijn als je weet hoe je eerste hulp moet verlenen. Daarom heeft Livis een korte e-learning Eerste hulp aan Kinderen ontwikkeld. Met deze cursus ben jij voorbereid op veelvoorkomende ongelukjes bij kinderen. 

De ABCDE-methode: leer zelfverzekerd handelen in geval van nood

De ABCDE-methode is een methode die vaak wordt gebruikt door professionele hulpverleners. Deze methode helpt jou snel en adequaat handelen bij een noodgeval. Je leert zien wat belangrijk is en daarnaast leer je ook de juiste informatie communiceren naar hulpverleners. De ABCDE-methode staat voor: 

Airway

Leer alles over de luchtweg en de wervelkolom. Je leert hoe je de luchtweg vrij moet maken op het moment dat deze verstopt is. Weet jij wat je moet doen als iemand zuurstof nodig heeft?

 

Breathing

In dit onderdeel krijg je meer informatie over de ademhaling. Je leert zien, luisteren en voelen wat er mis kan zijn. Weet jij wanneer je de hulpdiensten moet inschakelen?

 

Circulation

Wat weet jij al van de bloedsomloop? Weet jij ook hoe je bloedingen en shock kunt herkennen? Wat gebeurt er als er te weinig bloed door het lichaam wordt gepompt? In dit onderdeel behandelen we al deze vragen en meer.

Disability

Hier bespreken we neurologische functies en het bewustzijn. We kijken naar hoe je bepaalde stoornissen kunt herkennen en behandelen. Stoornissen die het bewustzijn kunnen beïnvloeden zijn onder andere flauwte, vergiftiging, epilepsie en invloeden van drank en drugs. 

 

Exposure

Je leert kijken naar de omgeving van het slachtoffer. De omgeving kan namelijk veel belangrijke aanwijzingen geven over wat er gebeurd is. Deze aanwijzingen kunnen belangrijk zijn op het moment dat je eerste hulp moet bieden of informatie moet geven aan hulpverleners. 

Start nu jouw cursus

Online cursus Eerste hulp aan Kinderen

Wat leer ik?

Actieve bloedingen
Bloedneus
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Elektriciteitsletsels
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Splinter verwijderen
Tandletsel
Vergiftiging
Verslikken
Voorwerp in neus of oor

Beoordeling (1)

5
5
4
3
2
1
M. Pruim
2 jaar geleden
Prima opleidingen, erg leerzaam.