Leer reanimeren en eerste hulp verlenen bij veel voorkomende ongelukken bij volwassenen. Leer daarnaast meer over eerste hulp verlenen aan sporters en ontdek hoe je de meest voorkomende sportletsels behandelt.

Wil jij een herhalingscursus Levensreddend handelen bij Volwassenen + Eerste hulp aan Sporters volgen? Klik dan op inschrijven en kies in stap 2 voor de herhaling.

Wat leer je tijdens deze combicursus?

Tijdens de cursus leer je onder andere:

  • Eerste hulp verlenen volgens de ABCDE-methode
  • Zelfverzekerd handelen bij ongelukken en bij noodsituaties
  • Risico’s inschatten en de juiste hulpdiensten alarmeren
  • Behandelen van grote en kleine letsels, van breuk tot bloedneus
  • Reanimeren (met een AED) bij volwassenen
  • Eerste hulp verlenen bij levensbedreigende situaties 
  • Communiceren tijdens een ongeval 
  • Eerste hulp verlenen aan sporters

Online theorie

De cursus Levensreddend handelen bij volwassenen + Eerste hulp aan Sporters start met een online theorie. Deze volg je zelfstandig in gemiddeld 4-6 uur voor beide cursussen. Je hoeft de online theorie niet in één keer af te ronden, je kunt namelijk beginnen en stoppen wanneer je wilt. Ons systeem houdt bij waar je bent gebleven. Aan het einde van de online theorie volgt er een eindtoets. Als jij 80% van deze vragen goed hebt beantwoord mag je deelnemen aan de praktijksessie.

In de online theorie leer je met interactieve scenario’s. Op deze manier oefen je alvast met realistische situaties. Zo leert de cursus jou om adequaat en zelfverzekerd te kunnen handelen in geval van nood. Daarnaast kan je de lesstof afstemmen op jouw ervaringsniveau, waardoor je jouw tijd optimaal besteedt.

Praktijksessie

Nadat je de online training succesvol hebt afgerond kan jij een praktijksessie plannen op één van de 200 locaties in Nederland. Onze vaardige instructeurs verzorgen een dynamische en interactieve praktijksessie waarbij jij in 4 uur jouw EHBO-vaardigheden traint. Dit is hét moment om jouw EHBO-kennis in de praktijk te toetsen. Zo maken we de stap naar het dagelijks leven zo klein mogelijk. Op deze manier kan jij in geval van nood zelfverzekerd en met de benodigde kennis handelen.

Het Livis-certificaat

Na het succesvol afronden van de online theorie en de praktijksessie ontvang je het Livis-certificaat. Je kunt bij stap 1 tijdens je bestelling voor een meerprijs ook de keuze maken voor het Oranje Kruis-certificaat Levensreddend Handelen. Heb jij vragen over de certificering? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.

Wordt jouw cursus vergoed?

Wist jij dat ongeveer 80% van de EHBO-cursussen bij Livis wordt vergoed door Nederlandse zorgverzekeraars? Sommige verzekeraars vergoeden de cursus zelfs voor 100%. Wil jij graag weten of jouw EHBO cursus ook wordt vergoed? Doe dan de vergoedingscheck.

Start nu jouw cursus

EHBO bij Volwassenen + Eerste hulp aan Sporters

Wat leer ik?

Al deze onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus:

Actieve bloedingen
Ademhaling controleren
AED bedienen
Belangrijke punten
Beroerte
Bewustzijn controleren
Bloedingen
Bloedneus
Botbreuken en ontwrichting
Brandwonden
Buikpijn
Eerste hulp bij amputaties
Elektriciteitsletsels
Epileptische aanval
Ernstige bloedingen
Flauwte
Hartklachten
Hoofdpijn
Inhoud verbanddoos
Kleine en grote wonden
Kneuzing en verstuiking
Koorts en koortsstuipen
Luchtwegbelemmering
Misselijkheid en braken
Onderkoeling
Oogletsel
Oververhitting
Prioriteiten bij EHBO
Reanimatie volwassene
Schedel- en hersenletsel
Shock
Stikken
Tandletsel
Vergiftiging
Verslikken
Vitale functies
Voorwerp in neus of oor
Wonddrukverband
Wondsnelverband
Gebroken neus
Oorletsel
Schaafwond
Snijwond
Spierkramp

Beoordeling (2)

5
5
4
3
2
1
Sophie Janssen
1 jaar geleden
Professionele cursus!
Saskia Assink
2 jaar geleden
Kennis en vaardigheden in EHBO en reanimeren, nuttig, geeft mij vertrouwen tijdens het werken in mijn praktijk als NEI therapeut.