Livis reanimatievaardigheden en de wereld van Mixed Reality 

Bij Livis kan je nu niet alleen reanimatievaardigheden opdoen tijdens een praktijkles, maar ook met de HoloLens 2, een Mixed Reality headset van Microsoft. De HoloLens 2 geeft de mogelijkheid om op een interactieve manier meer te leren over reanimatie, waarbij deze virtuele manier van leren niet alleen vernieuwend is, maar daarnaast ook erg leuk! Bovendien kan je trainen waar en wanneer je maar wilt. Een bijkomend voordeel; trainen op deze manier is ook Corona proof. Een win-win situatie voor iedereen.


Train je reanimatie vaardigheden met Mixed Reality


Je traint jouw reanimatie vaardigheden door middel van een fysieke reanimatie pop en de Hololens 2. De Hololens 2 projecteert een levensecht persoon op de fysieke pop. Tijdens de training zal de projectie op de fysieke pop jou alle handelingen laten zien die nodig zijn bij een reanimatie. Uiteindelijk mag jij je vaardigheden zonder hulp oefenen op de pop, ook allemaal met de Hololens op. Heb jij wel eens een HoloLens op gehad? Het Livis team heeft ondervonden dat de virtuele wereld van de HoloLens levensecht oogt. De wereld waarin jij je met de HoloLens bevindt zit vol met details, kleuren en een scherpte in het beeld waar je U tegen zegt. De nieuwe Mixed Reality reanimatie training is net zoals onze andere trainingen erop gericht om jou zelfredzamer maken, waarbij jij door middel van interactieve scenario’s meer leert over wat je moet doen bij een reanimatie.

Met de HoloLens 2 en de nieuwe Mixed Reality reanimatiecursus kunnen medewerkers van jouw organisatie nu op elk moment én op hun eigen locatie meer leren over reanimatie. Het mooie is dat het systeem bijhoudt waar de cursist gebleven is. Geen tijd om het hele lesprogramma in een keer af te ronden? Een cursist kan op elk gewenst moment de HoloLens onderbreken. Het systeem houdt bij waar iemand gebleven is. Daarnaast is dit nog maar het begin. In de loop van 2021 zullen we naast een reanimatie module ook meerdere van onze BHV en EHBO cursussen in een Mixed Reality jasje steken. Wij geloven er namelijk in dat het gebruik van de HoloLens het trainen van de toekomst is. Het is interactief, realistisch, leuk en bovendien ook veilig.


Voor wie is deze Mixed Reality reanimatiecursus geschikt? 

De Mixed Reality reanimatiecursus is een aanvulling op ons huidige aanbod van blended EHBO en BHV trainingen en heel erg geschikt voor doelgroepen die beter willen leren reanimeren zonder daarbij gebonden te zijn aan een specifieke plek of tijd. Door aanschaf van een HoloLens 2 en het lesprogramma wordt vaak trainen op een eigen (les)locatie mogelijk. Continuïteit van trainen is hiermee gegarandeerd en er worden meer cursisten bediend in minder contacturen. Deze vorm van trainen is daarom bijzonder goed geschikt voor grotere organisaties, denk bijvoorbeeld aan de zorg en/of de kraamzorg. 


Extra trainen tijdens een werkdag?

Met de HoloLens is dit nu mogelijk! Iedere cursist kan zelf met een eigen QR code inloggen en zijn of haar voortgang zien en altijd de draad weer oppakken. Het lesprogramma duurt in totaal 1,5 a 2 uur. Nieuwsgierig naar deze nieuwe manier van trainen, maar nog niet gelijk de mogelijkheid of wens om een HoloLens 2 aan te schaffen? Vraag dan een Incompany aanbod aan. We kijken dan hoe we de Mixed Reality reanimatiecursus kunnen integreren in een maatwerk voorstel. 

De mogelijkheden op een rijtje


Als organisatie  zijn er twee mogelijkheden om de HoloLens 2 en de Mixed Reality reanimatiecursus te kunnen gebruiken:

1. Je kunt een Incompany aanbod aanvragen, waarbij we de Mixed Reality reanimatiecursus integreren in een maatwerk voorstel.
2. Jouw organisatie kan de HoloLens 2 en het lesprogramma zelf aanschaffen zodat iedereen binnen jouw organisatie kennis over reanimatie kan opdoen wanneer daar tijd voor is.

 

Ben jij werkzaam bij of voor een grotere organisatie en is het regelmatig trainen van vaardigheden een uitdaging? Wij beseffen maar al te goed dat ieder bedrijf uniek is en zijn eigen opleidingsvraagstukken heeft als het gaat om veiligheid. Livis kan geheel op maat een oplossing aanbieden door een Incompany-cursus aanbod samen te stellen en te organiseren. Hierbij kijken we samen naar de beste oplossing, afgestemd op jouw organisatie en situatie.

Vraag nu een demo aan! Wij komen de HoloLens graag vrijblijvend bij jullie introduceren. Neem contact op met onze accountmanager Roelof Jan Drijfhout, via email RJ@livis.nl of telefonisch 085-4878900. Laat het Joost weten als je vragen hebt of meer wilt weten over wat de nieuwe Mixed Reality reanimatiecursus voor jullie kan betekenen!

 


Waanzinnig leerzaam en gaaf! Marieke