Verloskundigenpraktijken

Volg een cursus

Op dit moment zijn er geen aan de partner gekoppelde cursussen. Neem telefonisch contact met ons op voor meer informatie.

Inschrijving

Na inschrijving krijg je toegang tot jouw eigen leeromgeving, de campus. Hier staat de online theorie voor je klaar en kan je een praktijksessie inplannen. Zorg dat de gegevens kloppen. Deze komen namelijk op jouw certificaat. Na het bestellen van de cursus dien je je via de campus aan te melden voor de gewenste praktijkdata van de praktijksessie.

Wettelijk erkend certificaat

Wanneer je de cursus EHBO met een positief resultaat hebt afgerond, ontvang je het Livis-certificaat. Het certificaat is twee jaar geldig. Je ontvangt dit certificaat binnen een week na afronding van de cursus.

Over de cursus EHBO

De cursus EHBO bestaat uit een online theorie (4-6 uur) en een praktijksessie (4 uur) bij jou in de buurt.

De online theorie volg je op internet. Je leert door het bekijken van filmpjes met gesproken instructies en foto’s waarbij gesproken instructies worden gegeven. Ook maak je interactieve toetsen. De online theorie bereid je voor op de meest voorkomende ongelukken in en om het huis. Denk hierbij aan een bloedneus, een snijwond of een splinter verwijderen. Daarnaast leer je juist te handelen in ergere situaties, zoals een vergiftiging, een botbreuk of een grote wond.

 

Nadat de online theorie is behaald, kan je de praktijksessie volgen. De praktijksessie dien je binnen 3 maanden na de afronding van de online theorie te volgen. In de praktijksessie oefen je zelf reanimatie, verband aanleggen, wat te doen bij verstikking of verslikken, en hoe om te gaan met een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie. De praktijksessie wordt gegeven door een ervaren en gecertificeerde instructeur. Er is ruimte voor maximaal 14 personen per cursusdatum.

Cursus EHBO bij Livis

  • Leer in 4 uur de theorie online, gewoon thuis
  • Inclusief één praktijksessie van 4 uur bij jou in de buurt
  • Met 2 jarig certificaat van Livis
  • Veel verzekeraars vergoeden onze EHBO-cursus. Check jouw voordeel »
  • De cursus is voor (aanstaande) ouders